• 1
  • 2
Мечтата на всяка домакиня
Изградил съм скара с CD и UD профили на стената за гипскартон.Въпросът ми е може ли да се монтират шкафовите директно на профилите без да се слага гипскартон.Кухненския гръб да се хване директно на профилите с рапидни винтове.Нат него горните шкафове като се захване една летва от пдч за самите профили и към нея се завинтят с винтове шкафовете.Остава само пространството над горните шкафове до тавана да се покрие с нещо. профилите съм ги сложил през 40 см.
miliad - майстор
За можене, може! Но до колко е разумно.
Огъване на вертикалните профили, вибрации предавани от шкафовете директно към метала, шум, празни пространства.
И спестяваш колко? 3-3,5 лв/м2.
А ако сложа дървен профил вместо пдч и го хвана за стената зад профилите а не на профилите за закачане на шкафовете тогава може ли CD и UD да се ползват
sintris - напреднал
Не съм майстор, но за мен най добрия начин за закрепване на тежки неща на гипсокартон като горните шкафове и др. е този вид дюбел . Мои
те шкафове са закрепени по този начин https://www.ikea.bg/kitchen-and-applian ... /60205664/
muhala - майстор
Защо изобщо слагаш профили?
nikolov333 - майстор
Вероятно стената му не е отвесирана и равна, а за монтажа на кухнята проблема е в това. У нас измазах и изправях стените в целия апартамент под отвес и на прав ъгъл, понеже едно време като са строили са ползвали само канап и то ако са имали под ръка.. :-D
Ами стената е в ужасно състояние.И е много крива.А и да се прекарат кабелите и конзолите за контактите.
Ето снимки.На едната снимка се вижда фуга от кабела долу.С какво да го запълне за да мога върху него да хвана UD профила с дюбели.
Прикачен файл:
IMG_20190123_112349.jpg
IMG_20190123_112349.jpg (110.29 KиБ) Видяна 3574 пъти
Прикачен файл:
IMG_20190123_112356.jpg
Прикачен файл:
IMG_20190123_112349.jpg
IMG_20190123_112349.jpg (110.29 KиБ) Видяна 3574 пъти

Прикачен файл

IMG_20190123_155733.jpg
chapara - майстор
Пясък и цимент и като стегне слагаш профила. А тая говеждина отзад смяташ да се пропива през гърба на шкафа ли :?: Поне запечатай с някаква блажна боя. А инак нещата се правят така - бетонконтакт по стената и изправяш с гипсова шпакловка, като преди това си прокопал канали за кабелите. Сега създаваш идеално леговище за хлебарки и други гадини. Така ги мразя тези кухи пространства :idea: :roll:А и щеше да е доста по бюджетно и без загуба на пространства, а и без тема тука, не че ми пречи :-D :lol:
  • 1
  • 2

Тема "странно монтиране на кухненски шкафове" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: