Всичко за този вид строителство.
Здравейте! :) Предстои да правим ремонт и искам да се посъветвам с вас какво трябва да се направи. Проблемът е, че има мухъл, а преди няколко години е правен ремонт. Саниран е само нашия апартамент - апартамента над нас няма саниране, а под нас има, но е с различна дебелина. Апартаментът е краен в панелен блок. Доколкото четох, не е използван подходящ материал - стиропор (не знам с каква дебелина). Изключено е да се маха стиропора, има ли друг вариант? Каква дограма е най-добре да се сложи? Алуминиева, дървена, а също видях, че има комбиниран вариант на дограма с алуминиева и дървена част - коя е най-добра? Стените са боядисани с латекс и разбрах, че също не е добре. Тогава каква трябва да е боята или мазилката и трябва ли да се махне латекса и как?
Четох, че във всеки 10-ти апартамент в Западна Европа има мухъл, има ли някакво спасение изобщо? :?
torbalan - Дървен философ
Отопление и проветрение.
plamen6703 - майстор
вт фев 26, 2019 12:13 pmKrassie написа:
Каква дограма е най-добре да се сложи? Алуминиева, дървена, а също видях, че има комбиниран вариант на дограма с алуминиева и дървена част - коя е най-добра?
Ако нямате достатъчно пари да си поръчате качествена дървена дограма със стъклопакет, по-добре си поръчайте качествена PVC дограма.
Такова нещо като "комбиниран вариант на дограма с алуминиева и дървена част" е с качествата на дървено желязо, и са много пари за нищо работа :wink:
Желая ви успех! :partyman:
miliad - майстор
"Такова нещо като "комбиниран вариант на дограма с алуминиева и дървена част" е с качествата на дървено желязо, и са много пари за нищо работа :wink:"
Тук си леко неподготвен, та моля те ,поспри се.
plamen6703 - майстор
Тук съм споделил моето мнение и не задължавам никой да го споделя :wink:
Видял съм "качеството" на такава дограма от фирма в Мусачево и това ми стига като подготовка.
Който има по-добра подготовка да я препоръчва и ползва! :partyman:
BLUEPUPIL-2 - специалист
вт фев 26, 2019 3:56 pmplamen6703 написа:
Ако нямате достатъчно пари да си поръчате качествена дървена дограма със стъклопакет, по-добре си поръчайте качествена PVC дограма.
На качествените прозорци, дето не са дървени им викат алуминиеви.

Тема "Мухъл след саниране и ал. дограма - какво е решението?" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: