Ако искате да поправите или сте поправили нещо тука е мястото.
Sashimir - помощник
Здравейте,
Апартаментът е строителство 1968г, таваните са на 265см. Съседите над мен са с малко дете, което постоянно тича. Проблемът е, че аз чувам всяка тяхна стъпка като биене с пета в пода, или все едно всички над мен са обули налъми. Холът е готов, направихме му окачен таван от гипскартон, а над него един слой стъклена вата (жълта). Свалихме го на две нива, като плиткото е около 8см. и това не е достатъчно, защото пак се чува доста (не съм монтирал гума м/у окачвачите и бетона). Предстои ми изграждане на окачен таван в двете спални и и искам да намаля шума максимално. Стените няма да се пипат. Мисля, че тавана може да се свали с 15-тина см, без това да захлупва много стаите, 14.5 и 9м^2 са. Моля, предложете варианти и приблизителни цени за материалите.
naster - майстор
Вата Акусто, около 2 и малко лв/м2. Нея я дават за шумоизолации.
stefanjor - специалист
Предложи на съседа отгоре да му смениш ламината, като ти избереш подложка плюс една специална гума покрай стените. Каквото и да сложиш на твоя таван няма да има по- добър ефект.
Sashimir - помощник
ср дек 18, 2019 10:22 amstefanjor написа:
Предложи на съседа отгоре да му смениш ламината, като ти избереш подложка плюс една специална гума покрай стените. Каквото и да сложиш на твоя таван няма да има по- добър ефект.
Над мен са с дървен паркет в стаите и мозайка в коридора. Каква е специалната гума покрай стените?
Lutchezar - майстор
Подарък килим за съседа 😂
Окачвачи без виброизолация е безсмислено, картонът става като един голям високоговорител.
Най-добър резултат ще се постигне с ремонт на пода на съседите.
Не казвате какъв е подът им. Мисля си за паркет върху дюшаме и после гредоред. А може и бетонна плоча да има?
Хубаво е да се знаят всички слоеве на "сандвича"

Пп. Видях за паркета и мозайката. А под тях какво е?
stefanjor - специалист
ср дек 18, 2019 10:54 amSashimir написа:
Каква е специалната гума покрай стените?
Имах подобен проблем и ми препоръчаха megamat 10
https://di-tradebg.com/bg/produktov-kat ... Megamat-ME
Това със съседи отгоре/от долу е много неприятен проблем.
Дано намерите решение!
Sashimir - помощник
ср дек 18, 2019 10:55 amLutchezar написа:
Окачвачи без виброизолация е безсмислено, картонът става като един голям високоговорител.
Най-добър резултат ще се постигне с ремонт на пода на съседите.
Не казвате какъв е подът им. Мисля си за паркет върху дюшаме и после гредоред. А може и бетонна плоча да има?

Сандвичът се явява: Естествен паркет - замазка 4-5см - сгур - бетонна плоча - замазка (моя таван)
nikolov333 - майстор
..

+1.. А бетонната плоча, случайно да е с тръбни кухини за олекотяване..?
Sashimir - помощник
ср дек 18, 2019 1:41 pmnikolov333 написа:
..

+1.. А бетонната плоча, случайно да е с тръбни кухини за олекотяване..?
Не знам какви са тези тръбни кухини, но надали... до колкото знам е обикновена плоча от желязобетон.
nikolov333 - майстор
Ами 1968г.повечето блокове са с такива олекотени панели с тръбни кухини около ф100мм.. Ако не сте видели зор с окачвачите на картона, може и да сте с плътни плочи..

Тема "Шумоизолация на таван, заради шумни съседи" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: