Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
antonioven - специалист
Здравейте, търся готово решение на реле което да се превключва със забавяне 240-300 секунди. Да обясня подробно. Контактите на релето са изключени, на управлението му постъпва сигнал, след примерно 5 минути релето се задейства (включва се). При изчезване на управляващият сигнал релето чака 5 минути и се изключва. За периодите на забавяне, ако релето е изключено и на управлението му постъпи сигнал за време по-малко от 5 минути, то остава изключено. Съответно ако е включено и сигналът изчезне за по-малко от 5 минути остава включено.
torbalan - Дървен философ
Готово решение не съм срещал подобно.

Но с ep 8266 няма да е трудно да се направи.
shadow__01 - майстор
Ардуино или PIC контролер. За кода да кажат програмистите.
drastar - специалист
Здравейте,

Има много неизвестни, но това трябва да свърши работа.
https://www.se.com/ww/en/product/RE17RM ... dc---1-oc/

Изтегли "Product Datasheet" и разгледай страница 8 ---"Function Ac: On-Delay & Off-Delay with Control Signal"

:partyman: :partyman: :partyman:

П.п. оопс, чел съм по диагонал :axe:
това няма да свъраши работа, но няма да изтрия поста. Може да е полезно за някой.
Инженер Ганев - напреднал
чет яну 16, 2020 10:56 pmantonioven написа:
Здравейте, търся готово решение на реле което да се превключва със забавяне 240-300 секунди.....
Съвсем готово решение за това няма как да намериш, трябва ти схемичка в която да има 2 РЕЛЕТА ЗА ВРЕМЕ.
Едното да е със закъснение при включване (ON-DELAY), а другото със закъснение при изключване(OFF-DELAY).
Такива релета се предлагат от много фирми с много разнообразни параметри. Трябва да си уточниш какво ще бъде захранващото напрежение, най-често това е 220V/AC, 24V/AC , 24V/DC. Също трябва да си уточниш и какво ще представлява задействащия сигнал.

Тема "Реле със забавено действие." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: