Чудя се как да осветя статуетката от снимката. Идеята е да изпъква. Предимно денем ще работи. Мислех си за лед прожектор на тавана, но ще освети и покрай нея. Иска ми се да фокусирам светлината. Нещо като някакъв прожектор с обектив където да се регулира точката дали има?
Приемам всякакви идеи:)

Приемам всякакви идеи:)

Даскале , хубава идея имаш , но ако на постамента е Левски по-добре е осветлението да е отдолу ! Големите паметници нали отдолу ги осветяват и изглежда по-добре ?! Аз бих си поиграл , но ако ми е в ръцете , да сложа метален профил с прорези или метална лента точно над белия кант на постамента и от вътрешната страна LED лента . За племенничката правих подобно нещо , но с алуминиев профил и доста ме озори свиването на дъга ( всъщност N-ъгълник
 Даскале , хубава идея имаш , но ако на постамента е Левски по-добре е осветлението да е отдолу ! Големите паметници нали отдолу ги осветяват и изглежда по-добре ?! Аз бих си поиграл , но ако ми е в ръцете , да сложа метален профил с прорези или метална лента точно над белия кант на постамента и от вътрешната страна LED лента . За племенничката правих подобно нещо , но с алуминиев профил и доста ме озори свиването на дъга ( всъщност N-ъгълник  ) и изпиляването за финиш . И прорезите останаха скрити , но тук ще се виждат . За през деня с LED лента ще е по-слабо осветлението , но като гледам сегашната осветеност може и да е подходящо !
 ) и изпиляването за финиш . И прорезите останаха скрити , но тук ще се виждат . За през деня с LED лента ще е по-слабо осветлението , но като гледам сегашната осветеност може и да е подходящо !