• 1
  • 2
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Trafo - помощник
Здравейте,
Искам да си купя пелетна камина и предвид квадратурата на апартамента съм се насочил към тези два модела.
Две от външните стени са изолирани с гипсокартон и вата, две са с външна изолация от стиропор , и едната стена на спалнята , която е към стълбището също е с гипсокартон и вата.Таваните нямат изолация , на първи етаж съм в панелен блок, но блокът е строен през 90-те и в пода като съм дупчил излиза изолация от стиропор по средата на панела.
Сега се топлим със самоделен котел на дърва , който е на терасата.Поддържаме водата около 50 гр.и навсякъде е доволно топло.Плали се между 17 и 23ч. в работни дни и по цял ден през уикендите (невинаги).Изразходвам 4 тона дърва и 5 чувала въглища на сезон (около 800лв.) за сезон , който при нас е 5 месеца.
Прилагам скица.Моля за съвет, дали правилно съм се насочил откъм мощност и модел на камината?
Прикачен файл:
Scanjpg.jpg
Трябва да отчетеш, че Грейко е 10 киловата.
Смятам, че и тя ще ти е достатъчна.
Менюто на Грейко е по разбираемо. Екото съм го гледал- гори без проблеми.
Коя от двете, като попрочетеш ще избереш.
Trafo - помощник
Тъкмо днес се зачетох, че Грейко 10кв имали някакъв проблем с кошницата за пелети.В нашия град Грейко 10 е на цена 2665лв+ 120лв за монтаж, което ми се видя малко множко.Ше проверя и за Екоспар.
LazarGanev - "Велик майстор"
чет мар 05, 2020 4:52 pmTrafo написа:
Грейко 10кв имали някакъв проблем с кошницата за пелети
:-D Това са смешки, чета ги тия дни и си се смея. Вярно е, че съвършена машина няма, иначе щеше да спре техническия прогрес. ЗАЗът беше една от най-съвършените машини, но го спряха, щото заплашваше западните автомобили. А пък Бижуто има най-малко проблеми (разбирай - никакви) с "кошницата" и повече задачи за работа по контролера, който пък се смята от потребителите за най-голямото и преимущество! А де?! :)
bmahob - майстор
Аз съм за Бижуто, въпреки малките дефекти като конструкция и принцип на действие е по добра от екиспара. Отбелязвам че не ползвам грейко.
filmatoplo - майстор
Много баби да не хвалим внучето че ще стане хилаво ,но кантара от плюсове клони към -камина Грейко сравнена с Екоспар .
Trafo - помощник
Вероятно ще е Грейко, днес я намерих и на по-добра цена.
filmatoplo - майстор
Кое му е множкото след -като 2 години инсталатора трябва да ти сиди диван чапраз гаранционно :wink:
Trafo - помощник
пет мар 06, 2020 11:58 amfilmatoplo написа:
Кое му е множкото след -като 2 години инсталатора трябва да ти сиди диван чапраз гаранционно :wink:
[/quotе

Не става въпрос, дали е много или малко.Видя ми се много в сравнение с цените, които гледах из нет-а.А и втората оферта е близо 10% надолу.
пет мар 06, 2020 12:54 pmTrafo написа:
"Всяко зло за добро".
"Като пичелиш, ни знайш ко губиш".
Два пъти съм опирал до инсталатори, като и двата пъти съм попадал на свестни такива. Дали е случайно? Четох много и не купих от Нетя.
И двамата са от тука. Инстал брадърс. Някой да познае!
Ако сериозно се ориентираш към Грейко, минавай "оттатък" и там си поставяй въпросите!

Внимавай като цитираш! Се тряба аз да редактирам, да му.....
.....се не види!
  • 1
  • 2

Тема "Грейко бижу 12 или Екоспар минима 12" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: