• 1
  • 2
Ако искате да поправите или сте поправили нещо тука е мястото.
nautilus33 - майстор
Здравейте,
имам един малък туристически сешоар, който е много удобен при пътуване. Днес го разглобих, че копчето нещо се базика и видях, че реотанчетата на места са стопили изолоцията около моторчето на перката. Ако го покрия с алуминиево фолио, дали ще работи, или може да даде накъсо някъде след като реотаните ще имат досег с фолиото. корпуса отвътре също е обвит с някаква хартиена изолация, май същата като тази от снимките. Чудя се и нея дали не мога да облепя с фолио.

Изображение

Оградил съм местата където е стопено. Идеята е да поставя фолиото между реотаните и изолацията на мотора.
Изображение
kozl - майстор
пон авг 17, 2020 6:05 pmnautilus33 написа:
изолоцията около моторчето на перката
Този израз не ми е понятен.
Явно изолацията е около реотаните, щом се е допряла до тях.
Не слагай алуминиево фолио щом има опасност да се опре в реотана. Така ще се получи шунт спрямо намотките на реотана и най-вероятно според зависи дебелината на фолиото ще се стопи фолиоти или според зависи как е включен електромотора на вентилатора може и он да пострада.
Има такива сешоари, в които през електродвигателчето минава тока за реотана. Съпротивлението на реотана определя тока през електродвигателя и като стане късо от алуминиевото фолио допряло се до реотана, то съпротивлението на реотана ще се намали, а тока ще се увеличи и ако минава през двигателя на вентилатора същия да изгори.

А на мен се случи проблем с подобен сешоар, защото не бях закрепил добре перката и тя се откачи, при което двигателя се развъртя с мноо високи обороти и му се изрони колектора, преди да успея да разбера кво се случва и да го изключа :shock:
Andri01 - майстор
Изолацията е миканит. Чешит слюда. ако можеш сложи под реотана високотемпературен силикон. Предполагам ,че е изолатор и ще ти свърши работа.
nautilus33 - майстор
Ами това, което се вижда на снимките, под реотаните е изолацията за, която говоря. Сребриста, лъскава и под нея е моторчето на перката. Със сигурност фолиото ще се опре в реотаните, защото те в момента опират в изолацията към която смятам да залепя фолиото. Ще послушам Андри в такъв случай, щом няма друг вариант и ще обмажа щялата повърхност на изолацията със високотемпературен силикон. Дано свърши работа. Макар че, ще ми е доста трудно да обмажа навсякъде защото реотаните са нагъсто. ОСвен само под тях да намажа както предложи.
Andri01 - майстор
Мисля,че имам някъде миканитови шайби,мога да ти пратя,ако искаш. Ще ги подложиш там, където реотана опира и ще ги залепиш с силикон. Реотана се разширява при нагряване,натиска отслабва и може да се разместят.
ben84 - специалист
Нищо му няма. Затваряй го да си работи така, че накрая ще го съсипеш.
kr1100 - майстор
пон авг 17, 2020 6:51 pmAndri01 написа:
Изолацията е миканит. Чешит слюда. ако можеш сложи под реотана високотемпературен силикон. Предполагам ,че е изолатор и ще ти свърши работа.
2 вида - нагревателен и колекторен. Втория не държи на висока темп. Трябва да е нагревателен - кантала за няма и сек. вдига висока темп.
nautilus33 - майстор
пон авг 17, 2020 7:37 pmAndri01 написа:
Мисля,че имам някъде миканитови шайби,мога да ти пратя,ако искаш. Ще ги подложиш там, където реотана опира и ще ги залепиш с силикон. Реотана се разширява при нагряване,натиска отслабва и може да се разместят.
Благодаря. Сетих се, че някъде има един повреден сешоар и ако го изровя, ще взема от него.
lyubohar - майстор
По магазините за резервни части продават слюда за микровълнови.
Може да си отрежеш лентички със ширина рамерите на диаметъра на реотана + 1-2мм.и подходяща дължина.
После ги подпъхваш под реотаните.Ще влезат м/у намотките му и ще си стоят там.
Така ще ги повдигнеш 1-2мм.над изолацията на мотора.
naster - майстор
Така и така авторът е подкарал кухненските консумативи, та с хартия за печене няма ли вариант да стане?
  • 1
  • 2

Тема "Алуминиево фолио за изолация на сешоар?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: