Работа с гипскартон за напреднали.
Здравейте,

Скоро смених дограмата и сега е ред на обръщането около прозорците.
От гипсокартон съм оформил рамка около прозореца и се чудя с какво да запълня фугата (5-6 см) между гипсокартона и стената. Имам идея да го направя или само с гипс или с хоросан и шпакловка отгоре.
Какво ще препоръчате?

--------------------------------------------------------------------------------------
Допълнителна информация:
Майстори за обръщане на прозорци
Сравенете оферти и цени безплатно

Прикачен файл

windows4.jpg
windows4.jpg (28.52 KиБ) Видяна 43049 пъти
Изрежи си парченца стиропор или ако предпочиташ фибран, намажи ги с теракол и ги напъхай в празното място. Отгоре сложи малко лента и шпакловай пак с теракола. После с гипсова шпакловка и алуминиеви ъгли ще дооформиш ъгъла.
Аз си режа парчета от газобетон с теракол, също става гот а и става здраво.И без тва при ремонт се мотат обикновено остатъци наоколо :lol:
можеш също да си направиш кофраж до половината, да викнеш един бетоновоз и да наливаш бетон - така ще стане много противоземетръсно !!! :lol: :lol: :lol:


ВЕСЕЛА КОЛЕДА НА МАЙСТОРЧЕТАТА ВЪВ ФОРУМА

аз отлитам бр-р-р-р-р-р-р-р-ррр-р-р-р-р
Най практично и евтино си купи 20 кг. гипс и напълни дупките, като преди това задължително грундирай с бетонконтакт. След това полагаш ръбохранител и шпакловаш с пластично лепило защото до прозореца ще имаш по големи температурни разлики. За евтино пластично си вземи 5 кг. унифлот.
Пяна, след това изрязване, поставяне на ъгли за шпакловка и после шпакловане. Евтино и бързо.
А сега аджеба, ако някой ми обясни повече (като на малоумен) за тая мрежа и как точно се слага, цена няма да има. Пък, ако и снимки сложи ще черпя. Четох четох навсякъде из форума и не мога да разбера, аз това нещо аджеба с Ц200 ли се лепи с пирони ли се кове :?
Къде по-точно трябва да я сложиш?
Ето тук мисля да залепя стиропор или фибран на стената и така да скрия фугата която се е отворила, още не знам какво точно, но върху него преди да се измаже с гипс разбрах, че трябвало да се слага някъва мрежа, което обаче никък не ми е ясно :sad:

Прикачен файл

DSC00275 [] [] [640x480].JPG
DSC00275 [] [] [640x480].JPG (15.95 KиБ) Видяна 41347 пъти
Първо изрежи пяната и ако фугата е около 5мм. не ти трябва да обръщаш със стиропор или фибран. Просто замазваш с акрилен уплътнител и после боядисваш.
Ако сложиш стиропор ще се покрие доста голяма част от профила на дограмата, а това не е необходимо.
Ето я фугата.Мисля, че е около 1см. Акрилен уплътнител какво ще рече? Силикон ли? А как да догодя прав ъгъл? Извинявам се за лайшките въпроси, ама 130 лева за прозорец на майстор ми се виждат много, пък и от майстори вее се наплаших тотално, та ми се ще да пробвам сам, пък ако е чак толкова трудно тогава ще викна някой.

Прикачен файл

DSC00276 [640x480] [640x480].JPG
DSC00276 [640x480] [640x480].JPG (22.18 KиБ) Видяна 41341 пъти
Акрилният уплътнител е вид силикон, който обаче може да се боядисва, защото обикновения санитарен силикон не подлежи на боядисване.
До колкото виждам стена, на която е сложен прозореца си има достатъчно прав ъгъл. Изрязваш пяната успоредно на рамката на джама и перпендикулярно на стената. Няма как да не се получи прав ъгъл, защото дограмата е права.
Да разбирам, а този уплътнител как точно се изглажда? Със шпакла ли? Благодаря много за обясненията! :gott:
В туба като силикон, нанася се с пистолет за силикон. След това се заглажда с подходящ инструмент може и шпакла, но трябва да е навлажнена.
Добре, много скоро ще опитам и ще пусна снимки тук. Още веднъж хиляди благодарности за съвета!! Само последен (надявам се) въпрос- Каква марка да купя, аз съм ползвал санитарен силикон на хенкел и останах доволен, но не знам те дали произвеждат Акрилен уплътнител.

Включи се в дискусията:

 Отговори   Нова тема Абонирай се

Сподели темата:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:

Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?

Върни се в “Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.”