• 1
  • 2
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
abracadabra - специалист
Как може да се направи от интернет или от приложение на Андроид, да може да се включва компютъра вкъщи?
Antonii - майстор
На първо четене с елементарно реле управлявано през интернет и приложение за телефон. Такива релета в мрежата колкото искаш.
Контактите на това реле се включват паралелно на старт бутона на дъното.
djogobg - специалист
Wake on LAN функцията би трябвало да ти свърши работа.
https://en.wikipedia.org/wiki/Wake-on-LAN
едно примерно безплатно приложение. В зависимост от рутерчето ти вкъщи, може самото то да има такава функция. Проблемът тогава е, че трябва да откриеш за интернет поне един порт и сигурността ти зависи от кадърността на програмистите на рутерчето. Ако ползваш приложение е по-безопасно.
https://www.solarwinds.com/free-tools/wake-on-lan
abracadabra - специалист
Благодаря за отговорите.
Благодаря за релето. Браво на нашите производители.
Wake on LAN не е ли само за когато компютъра е заспал? А от напълно изключен?
stefanjor - специалист
вт мар 09, 2021 3:09 pmabracadabra написа:
А от напълно изключен?
https://youtu.be/HqG8uFvitr4?t=99
Шегичка. Извинявай, ама не се сдържах :cool:
Кажи дали си пробвал релето.
abracadabra - специалист
He съм нищо купувал все още.
Благодарих за отговора и линка, което е нормално и добре. Не съм тук за да хитрувам и тарикатея, а питам и благодаря при съвет и отговор, пък аз ще си решавам какво да правя.
Винаги когато пита човек, е много лесно да му се прави някой на умен пинизчия, и да пуска клипчета от най-малоумните филми......
Stefane, - Стискай и се удържай, не е добре да се изпускаш толкова бързо.... Иначе ходи в bg-mama.
stefanjor - специалист
ср мар 10, 2021 7:25 amabracadabra написа:
He съм нищо купувал все още.
Иначе ходи в bg-mama.
Аз от там идвам :cool:
И ако позволиш един съвет- изпусни малко парата, не се взимай толкова на сериозно.
Не е добре за нервите, когато не правиш ралика между добронамерена шега и откровено заяждане.
Хайде със здраве :partyman:
Sandman - специалист
Контрола на захранването е лесен. Освен Шели-то по-горе, има релета и на Сонофф, има и умни контакти с уайфи, които също могат да се командват от телефона.
Когато решиш ли искаш да може да се включва, или в определено време?
Виж в настройките на БИОСа какво имаш. Някои имат настройка да се включват след загуба на захранване(ако спре тока примерно). Ако е за определено време мисля има настройки в биоса да го направиш да се включва сам в точен час.
abracadabra - специалист
stefanjor - Прощавай, понякога човек тълкува нещата различно.... Извинявам се.
Sandman - Да, имам идея да мога например от работата далеч от дома (както например може човек да си достъпва DVR-а с камери и да си ги гледа през определен IP-адрес), да мога да се свържа с рутера(трябва да има такава опция самото устройство) или пък до умния контакт с WiFi, и да дам старт чрез приложение и да включи изключения компютър .... Мисля че не е невъзможно но през БИОС-а вярно има по-лесни решения....
Как мислите, все пак това нещо което искам през интернет е доста интересно. То, така може да си включиш колата да се подгрява двигателя малко по-рано при голям студ.....
  • 1
  • 2

Тема "Дистанционно включване на настолния компютър у дома." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: