• 1
  • 2
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Shift - специалист
Здравейте!
Имам лед стайна таванна лампа, която си е нищо повече от един ламаринен корпус и в него налепена лед лента с траф /май така се казва/ да я пали. От известно време не светваше всеки път , а премигваше, а накрая започна само да мига като я включиш без да светне. Като лаик реших да сменя трафа/лед драйвера и го свалих да купя същия от магазина. Но тук идва проблема-никъде не намирам с такива характеристики, а ме убеждават,че друг заместител с близки параметри вероятно няма да я запали.
Ето трафчето
Прикачен файл:
viber_image_2021-03-11_12-00-32.jpg
viber_image_2021-03-11_12-00-32.jpg (112.3 KиБ) Видяна 1337 пъти
Ако някой има идея от къде да се снабдя с такова или с такъв да го замести ще съм благодарен да сподели.
zz_stefanov - майстор
https://www.meanwell-web.com/en-gb/ac-d ... pf--40--48 .

Трябва да си вземеш варианта CC (константен ток). опс тоя е универсален :)
Shift - специалист
Уха, този драйвер с доставката ще ми излезе почти на цената на лампата. Направо ме препарираха тези. :sad:
zz_stefanov - майстор
чет мар 11, 2021 4:16 pmShift написа:
Уха, този драйвер с доставката ще ми излезе почти на цената на лампата. Направо ме препарираха тези. :sad:
Сигурно ще се намерят и по евтини, но като цяло цената е основния проблем при ремонта на такива тела :)
ky-kyy - майстор
Бих ти препоръчал да си купиш лед ринг. Предлагат се с различни големини, ватове, димируеми, с промяна на цвета....каквито ти душа сака и цената им не изправя косъмчетата за косата. С магнитчета са и монтажа е елементарен. Китайчето е помислило за всичко. :lol:
yanko78 - специалист
Аз имах същата, смених драйвера и лентата с обикновенни на 12 волта, на даже си сложих и димер който управлявам от телефона. На моя полилей има екранировка и левтата не де вижда, предишната беше лепната на някакви метални пластини. Само драйвера и лентата не излизат скъпо.
zz_stefanov - майстор
чет мар 11, 2021 5:01 pmky-kyy написа:
Бих ти препоръчал да си купиш лед ринг. Предлагат се с различни големини, ватове, димируеми, с промяна на цвета....каквито ти душа сака и цената им не изправя косъмчетата за косата. С магнитчета са и монтажа е елементарен. Китайчето е помислило за всичко. :lol:
+1
някои си вървят с драйвер. в различни диаметри и мощност са.
DMN - майстор
Shift написа:
От известно време не светваше всеки път , а премигваше, а накрая започна само да мига като я включиш без да светне. Като лаик реших да сменя трафа/лед драйвера и го свалих да купя същия от магазина.
А откъде си сигурен, че проблемът е в драйвера, а не в светодиодите?
Shift - специалист
Ами... не съм, но досега няколко пъти при допира ми с лед ленти като не ще да запали и мига,винаги проблема е бил там. Лампата представлява няколко дълги успоредни ленти диоди, свързани помежду си в краищата си с нещо като обща шина. Като светва и мига най-близката до драйвера лента, другите не светват въобще.
zz_stefanov - майстор
дай снимки, но предполагам на драйвера не му харесва да работи само с една лента. другите може да имат изгорял диод. Знаем ли.
Но и тези ленти не са като продаваните по магазините за 12 V. Та замяната с рингове или някакви светодиодни плочки с драйвер си остава най доброто, ако искаш да запазиш дизайна.
  • 1
  • 2

Тема "Рядък модел лед драйвер" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: