• 1
  • 2
Напишете въпрос свързан със санирането.
Интересува ме има ли някаква разлика между депронена плоскост 6 мм и термо ролка 5мм,освен в дебелината естествено.Искам да ги използвам за вътрешна изолация и против конденз,за фибрана ми казаха че задържал влагата и се спирам на един от тия два вариянта,но не знам кой е за предпочитане?
Нека някой ме поправи, ако греша, но за мене Депрон-а е на практика Фибран, но много тънък. Само цената му е дебела. Иначе структурата му е същата. Не знам точно какви термо ролки си гледал, но аз съм виждал термотапети, които на практика представляват 5мм Стиропор. Като изключим, че и двата варианта не са никаква изолация, а по-скоро някакъв компромис, по-добрия вариант е 5мм стиропор. Поне цената ще е по-малка, а и стиропора има известна паропропускливост за разлика от фибрана и производните му.
Депрона представлява екструдирана полистиролна твърда пяна под формата на плоскости и предпазва от студ и влага,конденз и мухъл - така е написал производителя на този иновационен материал.
Според мен си е по-удачно решение отколкото стериопорения тапет,още повече че има и по-голяма плътност.
Катри, ДЕПРОНА не пердпазва от нищо.Може да помогне евентуално само срещу конденз/ и то рядко/.Нищо друго не изолира.Велси е съвсем прав.Даваш повече пари за нещо, дето го има на по-ниска цена, освен това е и в по-голямо количество.Виж темите въ форума и може да си промениш мнението.Но като начало ти препоръчвам да не бързаш да слагаш ДЕПРОН-а, а да поровиш из форума.
EDI изчел съм доста по темата и знам че има доста противоречиви мнения по въпроса.Също така вече съм го купил не Депрон а Селитрон,защото е малко по-евтин вариант с по-добри показатели,но то е абсолютно същото само имената са различни(търговски трик).
Също така имам стериопорени тапети в едната стая ,така че мога да направя веднага разлика между качеството на двата материала.
В моя случай ще слагам Депрона за да ме предпази от конденз и последващ го мухал и дано да свърши работа :?
Освен това хубавото на Депрона(Селитрона) му е тоеа ,че върху него могат да се лепят отгоре директно фаянс и теракот,а при стериопорените тапети такова нещо е невъзможно без допълнителна шпакловка отгоре.
Само, ако знаеш колко са лигави тези стериопорени тапети - не може да се опреш в тях,камо ли да ги закачиш с нещо и веднага се повреждат,докато селитрона е по-издръжлив в това отношение.
Изобщо като правило то се знае: по-добрата стока струва повече пари,така че не си мислете че цената на Депрона е необоснована,може да се каже че найстина е скъп за нашите стандарти,но определено е по-добър от обикновения стериопор.
Ако търсиш ефект само срещу влага, може и да помогне.Колко мм СЕЛИТРОН взе, 6мм ли?Може да те предпази от конденза, но ако не забравиш проветряването.Иначе, ако търсиш топлоизолиране, няма смисъл на разчиташ на нещо.Ще има ефект, само когато се допреш до стената, ще се усеща като по-топла и ще е малко по-комфортно.Говориш за фаянс и теракот, къде ще го лепиш и ще слагаш ли плочки отгоре.А цената е абсолютно необосновата, защото същия материал XPS с тройна дебелина струва 3 пъти по-евтино.
М-да 6мм Селитрон взех и да ще го слагам и на стените и на пода и отгоре съответно фаянс и теракот.
Иначе за топлинен ефект имам външна изолация - фибран и стериопор
След като имаш външна, на стените не слагай нищо.Там конденз няма да имаш.Може да сложиш на пода, ама не виждам смисъл, честно казано.
вътрешната изолация съм правил с депрон- доволен съм
Аз залепих 6мм Селитрон на таваните на цялата гарсониера
А 3мм - на всички външни стени
Но още не съм се нанесъл :roll:
От март 2006 съм в ремонт, нещо много се забавих :?
:lol:
  • 1
  • 2

Включи се в дискусията:

 Отговори   Нова тема Абонирай се

Сподели темата:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:

Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?

Върни се в “Саниране”