• 1
  • 2
Изпратете снимка на всички ваши стандартни и нестандартни решения.
Здравейте,
Усвоихме балкона на една от стаите, т.е. иззидахме го с итонг и сложихме прозорец, като махнахме преградната дограма между балкона и стаята. Няма да махаме стеничката, която беше под дограмата. Ако е кухня, тя може да стане барплот, но стаята ще се ползва за компютърна за сега, а после като се появи бебчето и за детска и нямаме идея какво да я правим. Знаем само, че не искаме свод с лунички.
Мислехме да я направим (довършим до трегера) стъпаловидно или с ГК с ниши, но така ще се загуби светлината, която идва от прозореца. Просто нищо не ни раждат главиците
Моля дайте идеи
Тани - модератор
Вие още не сте решили каква ще е стаята , а искате съвети за конкретни детайли! Сигурен съм , че като решите коя стая за какво ще се ползва и какви уреди и мебели ще има , няма да имате нужда от съветите ни :-D :-D :-D
кака Лара - специалист
Аз май нещо не разбрах...разширили сте една от стаите. Тя за какво се използва в момента? Доколкото разбрах, разширението сега ще го правите кабинет, а после детска?!
До Тани - решили сме че за първите 4-5 години ще е офис - т.е. компютърна стая, а после - ще е детска, не виждам кое е неясното... Конкретния детайл е проблемен и сега и когато стаята е детска - през него трябва да влиза светлина. Искаме да го довършим, защото стеничката сама по себе си стои недовършена.
Допитах се до Вас, защото виждам, че влизат и пишат хора със свежи идеи и опит.
Мебелите, които ще слагаме сега са компютърните маси и част от библиотека, с които сега няма да се съобразяваме - ще ги сложим там, където има място. После, при обзавеждането на стаята за детска, ще съобразим мебелите с разположението на стаята.
Тани - модератор
Е така е малко по-ясно. Поне отпадна кухнята :-D
8180 - майстор
Ако може махнете стеничката под бившия прозорец - ще пречи и в бъдеще.
Там където е (са) цели стените - късите страни на балкона - етажерки, гардеробче, допълнителен плот върху шкафче.
В средата под прозореца - работната маса.
Предполага се, че късите стени са иззидани и изолирани. Иначе ще има проблеми.
Често кухните не са с подходящо изложение за детска - помислете за спалня.
Я дайте скица (снимки). Пък и има подобни теми във форума.
Харалампи - специалист
Махайте стеничката. Само главоболия ще имате с нея. Напиши каква е била стаята преди разширението. И най вече дължината на стаята. Предполагам че ширината е 3.5 м. Как смятате да направите пода ако вече не сте го направили? Повдигнахте ли пода на терасата, изолирахте ли от долу и с какво ще го покриете? Терасата под вас открита ли е, а тази над вас. Сложихте ли изолация на тавана?

Толкова много отговори трябва да дадете преди да започнат да валят предложения от колегите.
Emerald - модератор
Принципно е противозаконно тази стеничка да се маха. Така че не съм сигурна в бъдеще кое би довело до повече главоболия.

Аз не разбрах изобщо смисъла на въпроса. Някой може ли да ми преведе? Търсят се идеи...за какво? А да си се замисляла да си оформиш отвора простичко, изчистено, с прави ъгълчета?
Emerald написа:
Търсят се идеи...за какво? А да си се замисляла да си оформиш отвора простичко, изчистено, с прави ъгълчета?
Търси се идея как да направим така, че да не стои стеничката недовършена и същевременно да влиза в стаята достатъчно светлина. Може да я довършим до горе, може да направим интересен свод ... Нещо такова. Може би аз не се изразявам ясно, за което прощавайте.
Не сме правили нищо по стаята, сега започваме с нея.
На терасата едната стеничка е външна. Чух онзи ден мъжа ми и майстора да си говорят, че ще я изолират с гипс - картон и вата. Под нас терасата е остъклена, а над хората също са усвоили терасата. Принципно в стаята ще слагаме ламинат, но не знам как ще изолират пода на терасата.
Стаята е със северо-западно изложение, но пък е първа точка на парното (имаме локално парно) и беше най-топлата стая през последните две години, когато още не бяхме сменили дограмата.
Ако има подобни въпроси, ще съм Ви благодарна да ми дадете линкове, за да не утежнявам излишно форума
Revenge - помощник
Няма ли възможност да качиш малко снимки да се ориентираме ?
  • 1
  • 2

Тема "Преход към стая на усвоен балкон" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: