Най - вълнуващия въпрос зимно време.
ismail_123 - напреднал
Здравейтеот скоро съм със пелетен котел с термо глави и стаен термостат съм обаче не ми харесва как работи термостата преглеледах в гугъл къкъв е алгоритама но не успях да разбера точно ,проблемът е следния задавам 24 градуса котелът достига градусите термостата изключва котела и след 5 минути отново термостата пали котела а не е мръднала температурата работи 2,3 минути и пак гасне и това се повтаря постоянно моля за помощ ако има някой който разбира ще съм благодарен.

Прикачен файл

290350-scaled.jpg
ESPACE - майстор
Прави така защото основното му приложение е за газови котли и това въобще не е подходящ термостат за пелетарки. Виж в упътването какво пише на 4 стр. - Specific Applications
Сега единствено може да промениш в инсталационното меню (cycle per hour) от 6 на 3, това е втори параметър - на пета страница
Промени и параметъра Min on time на максимума 5мин,това е трети параметър - на пета страница
https://cdn.plumbnation.co.uk/site/hone ... -sheet.pdf
Evgeniy - майстор
Намаляването на циклите от 6 на 3 за час също може малко да помогне - параметърът преди този за Min
ismail_123 - напреднал
Благодаря ви,леко се промени работата но си пали и гаси често котела жез да има нужда от толкова често палене.
ESPACE - майстор
1.Какво значи често?
2.Какво значи без да има нужда?
3.Какво точно прави?
4.Ти какво промени?
Jacomo - специалист
Също котела на какви темп. работи? Каква мощност и колко му е мин. мощност?
ismail_123 - напреднал
Често значи ,че един път достигне ли зададената темп. Се изключва и след 5 минути без да е паднала и 0,5 десети от темп. Котела отново се пали след това като се разгори котела отново термостата изключва котела и така 5 мин почива 5 гори ,промених cycle per hour и min on time както каза и леко се подобриха нещата . Без да има нужда значи ,че не се е променила зададената темп. А се включва и изключва. Котела има мин. Мощност 5.80кв и държи 60 -65 градуса като работи по вода.
andy_forresite - майстор
А точка 13 за какво е - компенсиране на температурата? По подразбиране е 0. Това може да се слага -3 до +3 :?
Точки 4 и 5 - lower и uper temperature за какво служат? Да не би тук да се задава 22° и 24°?
Evgeniy - майстор
Andy,

тъпо е, но 4 и 5 - lower и uper temperature ограничават каква температура можеш да зададеш от бутоните. Офсет (13) е отместването от реалността - примерно ако е 23 а то да си мисли че е 22 задаваш +1.

Това е термостат за газови или други бързи горелки. Затова има настройка колко цикъла на час да прави, за дса поддържа температурата, без да се е променила.

Няма решение за пелети.
andy_forresite - майстор
Жалко. По-добре да се ползват термостатичните глави и термостатът да се изключи (продаде).
Виждам едно хубаво нещо в него - задавам 26 градуса стайна температура, тайно сръчквам менюто на -3 и нека е 23 гр. пък жената да си мисли че е 26 :)

Тема "Стаен термостат Honeywell Home T3R" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: