• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 8
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
ddchipev - напреднал
Здравейте !!!
Ще съм благодарен на някой , ако сподели или ме насочи към настройки на Котел Грейко РБ 50 със горелка Грейко РБ 50.
Като майсторът ми е скопил горелката на 35kW , защото иначе щяло да ми дава много разход ,а отопляемата площ е 440 кв.м
Горелката да не кажа постоянно ама в повечето случай си е винаги на Мощност 3 .
Разходът ми се струва доста голям при +15 ми харчи 8 чувала
Предварително Благодаря :)
andy_forresite - майстор
Сградата има ли топлоизолация?
Как се контролира температурата в помещенията?
Сподели настройките в момента - първоначално зареждане, зареждане на трите мощности и % вентилатор.

Ако гори по стаен термостат и без топлоизолация ще е зле. Термоглави има ли, бойлери има ли? Напиши как се ползва този Дзвер.
Предполагам гори по термостат, който спира горенето скоро след като са се загрели радиаторите и не след дълго зарежда 2 кила пелети и пали да ги подгрява пак.
ddchipev - напреднал
Сградата няма топлоизолация навсякъде съм с термо глави , а за настройките ако може да ми дадеш един телефон да ти пусна клипче по Viber . Няма и бойлер
andy_forresite - майстор
С номера на мобилния се ограничаваш до помощ от един човек. Във форума има много компетентни хора със знания и опит. 50-ка не съм виждал в действие и повече ще говорим с предположения и налучкване.
Горелката е грамадна. Разходът няма да стане 2 чувалчета. Едни пружини в тръбите ще вдигнат ефективността, но чудеса не очаквай.
Напиши настройките и премери капацитета на шнека. Например първоначално зареждане 128 секунди; мощност 1 - 4 сек., вентилатор 42%. Мощност 2 -7.5 сек. вентилатор 47% и тн. Шнекът пуска 38 кг на час... От тук трябва да се тръгне.
Виж процентите въздух на какви обороти съответстват.

Не я оставяй да гори непрекъснато. Тя гони температурата на водата въпреки термоглавите. Минимумът й е 2 кг в час, дали не е и повече. Това да си достигне зададената температура и да изпадне в "поддържане" са фантазии.
LazarGanev - "Велик майстор"
Простите сметки показват, че котелът е работил на 30кВт, а не на 35. За какво са Ви 50кВт?
ddchipev - напреднал
ето снимки

Прикачен файл

A7C0E408-AB8E-4CD1-8C1C-D61E294ECB22.jpeg

Прикачен файл

F6F9BE1D-FD7A-4870-B84F-83F4E16144C2.jpeg

Прикачен файл

5386D9F0-0129-4A52-B78C-4E8D8299DEB7.jpeg
ddchipev - напреднал
вт ное 02, 2021 9:47 pmLazarGanev написа:
Простите сметки показват, че котелът е работил на 30кВт, а не на 35. За какво са Ви 50кВт?
За мен с тази скопена горелка на 30 kW не може да затопли тия 440 квадрата за това и купих толкова голям котел и горелка , в студовете стигам и до 12 чувала на 24 часа
andy_forresite - майстор
Уау, настръхнах при тези настройки... Не е добре.
Измери колко килограма пелети пуска шнека за 6 минути.
abcdefghijklmnopqrstuvwxz - майстор
вт ное 02, 2021 10:09 pmddchipev написа:
вт ное 02, 2021 9:47 pmLazarGanev написа:
За мен с тази скопена горелка на 30 kW не може да затопли тия 440 квадрата за това и купих толкова голям котел и горелка , в студовете стигам и до 12 чувала на 24 часа
При 50kW, ще стигаш до към 18 чувала.
ddchipev - напреднал
вт ное 02, 2021 10:41 pmandy_forresite написа:
Уау, настръхнах при тези настройки... Не е добре.
Измери колко килограма пелети пуска шнека за 6 минути.
Как се измерва ?
Да извадя тръбата от горелката и да пусна само шнека за 6 мин ли ?
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 8

Тема "Настройки Грейко РБ 50" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: