Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
andy_forresite - майстор
Терморегулаторът DPP-2PP на сушилня на посевен материал изгоря. Сушилнята се обслужва от нафтова горелка Риело. Електрическата част е под 400 вата, 230 волта - това включва помпа, вентилатор и не знам още какво. Работи с Pt100. Характеристиките на терморегулатора са на: https://www.deltainst.com/bg/products/3 ... es_dpx_2p/

Разглеждам само терморегулатори On/Off. Спрял съм се на TCN4L-24R от викиват - https://vikiwat.com/termokontroler-tcn4 ... r-2-alarmi

Понеже хич не ме бива в разгадаване на схеми се чудя ще свърши ли работа на мястото на стария DPP-2PP. Релееният изходен сигнал на DPP-2PP е 8А/250V, а на TCN4L-24R в характеристиката пише че има 4 броя изходи:
1) relay 250VAC 3A 1a
2) SSR 12VDC ±2V 20mA Max.
3) и 4) са за аларми ... не ми трябват.

По-нататък пише Control method - ON/OFF control, P, PI, PD, PID control и Hysteresis 0.1 to 50.0℃ variable. Предполагам хистерезиса се настройва от "клавиатурата" на контролера.
Въпросът ми е: ще свърши ли работа регулатора TCN4L-24R :?
valentino76bs - майстор
Ще ти свърши работа но му сложи контактор!
andy_forresite - майстор
Сложих едно китайско терморегулаторче с 2 дисплея. Има достатъчно богати настройки за приспособяване към задачата. Може да регулира в режим охлаждане и отопление, задава се горна и долна граница на температурата (възможностите са от -55 до +120°С), има калибриране на датчика за показание на текущата температура в камерата (от -20 до +20 може да се регулира), има хистерезис, отложен старт ... 10А ток, като пак е вързано през контактор, но най-хубавото е цената - цели 22 лева. Ако се скапе бързо ще се купува по-скъп вариант.
valentino76bs - майстор
пон ное 08, 2021 10:05 amandy_forresite написа:
Сложих едно китайско терморегулаторче с 2 дисплея. Има достатъчно богати настройки за приспособяване към задачата. Може да регулира в режим охлаждане и отопление, задава се горна и долна граница на температурата (възможностите са от -55 до +120°С), има калибриране на датчика за показание на текущата температура в камерата (от -20 до +20 може да се регулира), има хистерезис, отложен старт ... 10А ток, като пак е вързано през контактор, но най-хубавото е цената - цели 22 лева. Ако се скапе бързо ще се купува по-скъп вариант.
Я да го видя.
ESPACE - майстор
A ето му и реалната цена.
https://www.aliexpress.com/item/3292094 ... 4c4dYDjZix
Имам две-три, работят си без забележки.
А това му беше цената преди две години. Колкото е куриера само в България
Прикачен файл:
2021-11-08_210102.jpg
2021-11-08_210102.jpg (64.2 KиБ) Видяна 512 пъти
andy_forresite - майстор
Не може да чакаме доставката. Сушилнята не работеше 2-3 дни. Изостава работата. Семената трябва да са готови до средата на декември, а вече има значително забавяне. И в момента има дежурен по горелка и така ще бъде следващите седмици.
Това че имаш и казваш че стават е много добре.
Ти за какво го ползваш? Аз се сещам за включване на ЦП от панел към серпентина в режим охлаждане. Или в отопление да включи втора ЦП със забавяне след като е подаден сигнал за включване на двете заедно. Воден конвектор би могло да се включи. Или пък за стаен термостат да подава сигнал към топлоизточника...

Тема "Съвместимост на терморегулатори DPP-2PP и TCN4L-24R" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: