Най - вълнуващия въпрос зимно време.
harley davidson - специалист
Интересува ме информация за котел който не мога да разбера каква марка е. Единствено виждам ,че е предназначен за работа на горелка с течни горива.Има ли някой с подобно устройство..?? На котела няма никъде инициали,освен цифрички..Сега ще пусна снимки.
ср фев 09, 2022 6:25 pmharley davidson написа:
Интересува ме информация за котел който не мога да разбера каква марка е. Единствено виждам ,че е предназначен за работа на горелка с течни горива.Има ли някой с подобно устройство..?? На котела няма никъде инициали,освен цифрички..Сега ще пусна снимки.
https://photos.app.goo.gl/TvjvTGZBN5RxaiRM8
Котелът е чисто нов,триходов. От горивната камера димните газове се насочват към хоризонталните два изхода от дясната страна връщайки се към вратичката.След това се сливат във едно от най-левият димоход и от там към фукса..Притеснява ме почистването на димогарните,че са рошави като таралеж,ако му зацепя една пелетна горелка на вратичката..!!
speka_rs - майстор
ср фев 09, 2022 6:59 pmharley davidson написа:
ако му зацепя една пелетна горелка на вратичката..!!
Според мен това е някаква разновидност на Виадрус. Според мен не би трябвало да има грижи с тубусна горелка на вратичката. Проблема е какво КПД ще извади.
pepi3196 - специалист
Моето скромно мнение е, че този котел е по-подходящ за горелка на отработено масло, а не за пелетна горелка.
Почистването от пепелта от пелетите ми изглежда доста трудоемко при този котел🙂
чет фев 10, 2022 4:33 pmpepi3196 написа:
Моето скромно мнение е, че този котел е по-подходящ за горелка на отработено масло, а не за пелетна горелка.
Почистването от пепелта от пелетите ми изглежда доста трудоемко при този котел🙂
Да така е..!! И аз си го помислих,че най-щадящо ще е на отработено масло,но тепърва трябва да се позаинтересувам за подходяща такава горелка. По-лесно щеше да ми е със пелетна на орех,че го намирам на сметка,а и на две седмици чистя веднъж по едно пепелниче. Но дойде ли ред за
почистване на втори и трети ход...Мале,леле. Трябва спец.четка да си направя по стъпката на отливката.. :?
pepi3196 - специалист
Руснаците правят доста добри горелки, има много инфо в ютуб.
Ако пък и маслото е без пари, не бих се замислял 🙂
чет фев 10, 2022 10:55 pmpepi3196 написа:
Руснаците правят доста добри горелки, има много инфо в ютуб.
Ако пък и маслото е без пари, не бих се замислял 🙂
Благодарско за съветите колега..!! :roll:
Разбрах най-после ..!! Котлето е De Dietrich GT-123 с четири секции . Дават му 92% КПД . Е...сега остана да реша съдбата му...Благодарско за включилите се..!! :supz:

Тема "Въпрос относно котел на течно гориво" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: