Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Здравейте, имам малко странен въпрос. Смених ключа и полюлея във хола с нови. Ключа е 2двоен , а полилея е за 4 крушки. Така ..тъй като неуспях да вържа ключа така че крушките да са 2х2 с едното копче да светкат 2, го вързах така че каквото и да се натисне левия,десния или и 2та бутона на ключа да светката всички лампи. До тук добре. При първото пускане забелязах неприятна миризма, която идваше като че ли от ключа, после неприятната миризма взе да се засилва и вече немога да преценя от ключа ли идва или от самия полилей. За 10 минути понякога става нетърпимо, друг път не е толкова силно но се усеща. Най-логичното беше фасунгите да се нагряват от силни крушки, смених крушките с 40 ватовти и никаква промяна. Миризмата като че ли идвата и от 2те места :| и наистина нзн какво да правя. Полилея е купуван от добър магазин ужким, специлизиран за осветителни тела, от който съм купувал и други работи и не е имало никакъв проблем. Ключа не е от китайските , води се немски по думите на продавача :roll: едва ли е но изглежда по качествен от китайските. Някой има ли идея от какво може да се причинява тази миризма - наистина е много силна и неприятна- отблеязвам че не е на загоряло или бакелит, по-скоро мирише на застояло наистина доста неприятно и силно. Нямам никва идея от какво може да е.
Ако някой може да даде съвет мерси предварително :?
Justy - майстор
И в друг форум има такова оплакване. Сменяй фасунгите, лустърклемите- не знаем какви материали влагат, ама не може така. Ако е гаранционен - връщай.
mladkal - майстор
Както вече те посъветваха можеш да смениш фасунгите, устер клемите и въобще квото можеш да смениш. Това от една страна е решение, но при 4 по 40вата, т.е. 160вата не би трябвало да има проблем. Проблема може и да идва от "халтави" връзки на жиците в лампата ти, както и от халтава връзка на ключа ти. Провери дали всичко е затегнато здраво, дали няма нагорели детайли, жици.
Желая успех.

Тема "силна неприятна миризма от ключ или лампа" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: