• 1
  • 2
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
rutaro - специалист
Здравейте Христос Воскресе.
Някой знае ли, или да има схема за генератора на който прилагам снимки, как се с вързва, обороти, киловати.
Предварително благодаря.

Прикачен файл

IMG-0b6b4b44eea8ad2add56630132436b5f-V.jpg

Прикачен файл

IMG-eff0413f1a34aa20aa81f374cb7400d2-V.jpg

Прикачен файл

IMG-acedff0bcc6f71e876cc6e5433b5c078-V.jpg

Прикачен файл

IMG-66099255ffc35e9594cbafa239c08ba5-V.jpg

Прикачен файл

IMG-ee8e1ad0216024e6afca25e7509873f7-V.jpg
MamaMy - майстор
Няма ли някакви табелки или надписи по него? Те така ми прилича на всеки един генератор от близкото минало. :?
rutaro - специалист
Двата кабела в обща шлаухка 16,14,съпротивление между тях 4 ома.
В другата шлаухка 22,28, съпротивление 4 ома.
Пследните две 14,27 (14 не съм сигурен), няма връзка между тях, отиват в селена, двата моста откъм шаибата.
zz_stefanov - майстор
По скоро разберете колко мед и алуминий има вътре, те се мерят в килограми. :)
rutaro - специалист
Благодаря, много полезен беше. Ако не знаеш не е нужно да пишеш.
zz_stefanov - майстор
Ми ремонта на такава машина извършена от компетентни хора струва няколко хилядарки. Взели сте нещо без двигател, без управление, без данни и искате и ние да го гледаме като голям камък.
Все някой ще го познае и какво от това.
hidrazin - майстор
Почти със сигурност е някой от модификациите на АБ-4
И след като е със селенови изправители а не с диоди е от далечното минало а не от близкото.
Имайки в предвид че са го разкуплирали от двигателя може да се предположи че е бил АБ-4-Т/230
За трифазно напрежение но 230V а не 400V - демек са взели това което може да се използва.
За теб остава да го разделиш на мед, халумин и джилязу.

Прикачен файл:
АБ-4.jpg
АБ-4.jpg (93.47 KиБ) Видяна 1015 пъти

:partyman:
P.S. А може да е бил АБ-2 защото на външен вид и размери са почти еднакви и се различават само по сечението на намотките.
rutaro - специалист
Аз за това пиша, някой да го познае, да каже как се връсва, какви обороти му трябват. Не съм тръгнал да го поправям, ако се стигне до там се отказвам.
rutaro - специалист
Мерси, ще поровя малко да видя дали ще намеря нещо.
MamaMy - майстор
Значи искаш някой да ти начеше твоята краста? Аз когато любопитствам давам повече информация. В случая Хидрата те насочи към цяла една серия генератори. Не знам този който е взел двигателя колко е бил в час, но този двигател става само да си будиш комшиите сутрин. Като цял генератор е имал поне някаква стойност. :lol:
  • 1
  • 2

Тема "Генератор" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: