Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
Здравейте,

Какъв е най-лесният и евтин начин да се направи подобен печат върху стъклена чаша - https://www.etsy.com/listing/1073901087 ... ch_click=1.
Доколкото разбрах, тези са гравирани и не ми вършат работа, понеже искам да имам персонално лого и текст за всяка чаша, а това излиза скъпо за единични бройки.

Опитах със сублимационен печат, но не даде резултат - изображението си остана върху трансферната хартия, а дори и да успея да го прехвърля, при първото измиване ми казаха, че всичко ще падне.
Има ли спрейове, които могат да го направят перманентен?
Иска ми се да се задържи повече време, дори след измиване в съдомиялна.

Примерни логота: https://www.freepik.com/free-vector/lux ... ew=keyword
MamaMy - майстор
Самозалепващо фолио рязано на режещ плотер и пясакоструй отговарят на въпроса ти.
sstefanov - майстор
Или с лазер (зависи от вида на стъклото).
petromaniq66 - специалист
Ситопечат и специална боя ,втвърдяваща се с мощни ултравиолетови лъчи. Евтин вариант няма. Навремето бях на интервю в такъв цех, който работеше денонощно за чуждестранна фирма, та за 2 часа ми обясниха кое как става.
Последна промяна от petromaniq66 на ср юли 13, 2022 9:29 am, променено общо 1 път.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
ср юли 13, 2022 12:18 amtsvetomir.m написа:
...искам да имам персонално лого и текст за всяка чаша, а това излиза скъпо за единични бройки....
Кеф цена няма!!!

п.с. какво Точно искаш и какво си готов да платиш? Всички варианти са с много подготовка, с подходящи умения и оборудване, сиреч, скъпи. Единични бройки са си лукс :-)
goran67 - специалист
ср юли 13, 2022 8:23 amsstefanov написа:
Или с лазер (зависи от вида на стъклото).
С лазер се прави.
Друг начин- със ситопечат с боя за декорация на стъкло и после се изпича до към 500 градуса, като се охлажда постепенно полека, за да няма напрежения в стъклото.
l0v - специалист
Прави се точно на песъкоструй както написа колегата по горе. Има специално за тази цел самозалепващо. Шаблона се прави на ръка или на плотер. После на песъкоструйката за няколко секунди и е готово. Всъщност може и да не се залепва при по елементарни форми но така с надписите няма друг вариант. А след като е минато на песъкоструй може и да се оцвети с боя. Но и тя пак е специална за тези цели.

Тема "Печат върху стъклени чаши" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: