Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
fashion_m - напреднал
Здравейте, имам такава стара соц батерия (прикачения файл) и капе, смених гумичките на кранчетата и пак капе, ако сложа от тези керамичните кранчета, които се въртят с ограничен ход, дали ще спре да капе? И такива керамични кранчета пасват ли на такава батерия?
Благодаря.
Прикачен файл:
Screenshot_20220825-134239~3.png
yanko78 - специалист
Нищо не се вижда от снимката. Има бронзови “втулки” които се развъртат с шестограм от към гайките за завиване на батерията. Там контактуват гумичките и ако “втулката” (незнам как се нарича точно) е с прецакано чело, пак ке капе. Това ще ти е по евтиният вариант за ремонт. Дали ще станат керамини, най-вероятно да.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
чет авг 25, 2022 1:50 pmfashion_m написа:
Здравейте, имам такава стара соц батерия и капе, смених гумичките на кранчетата и пак капе, ако сложа от тези керамичните кранчета, които се въртят с ограничен ход, дали ще спре да капе? И такива керамични кранчета пасват ли на такава батерия?
Благодаря.
Screenshot_20220825-134239~3.png
Водата си е направила пътечка и самата батерия трябва да се райберова. Ако не са твърде дълбоко пораженията. За патрончетата - свали ги и с тях в железарията, за да ти дадат подходящи. Аз съм в малък град и наблизо имам свястна железария... свалям батерията, изкисвам в оцет и я нося, там ми я райбероват и ми дават подходящите патрончета...
Успех!
hidrazin - майстор
Пасват и няма да капе.
:partyman:

Тема "Керамични кранчета на стара батерия?" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: