• 1
  • 2
Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
yanko78 - специалист
Искам да направя акцентна стена 3500х2650 от летвички, поставени на основа. Основата мисля да е от ПДЧ, но проблема идва с летвичките. Има готови от някаква пластмаса, но 33 лв за 10см ширина, ми идва в повече. Имам познати мебелисти, които ги накарах да ми сметнат 100-на летвички, нарязани и едностранно кантирани. Отново се попарих от цената 1500 лв само за летвичките.
Мислех да са от строителен шперплат, но на повече от 2500 няма по дълъг, а височината ми е 2650 и смятам, че няма да стане хубаво, да са наставени. С шперплата, мисля, че ще стане най разумно, стига да намеря на минимум 2700. Остава само рязането по дължина.
Ако ги поръчам на дърводелец, не съм убеден, че ще станат перфектни, а и сигурно, цената ще е страшна. Ето и как изглежда това което искам. Отворен съм, за всякакви предложения.

Изображение
Изображение
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
кеф цена няма :rolleyes:

мдф е на 2800. и няма нужда от обкантване... някъде режат за 50ст на срез...
miliad - майстор
Съвсем друга е технологията на това от снимката.
Избираш си вид фурнир, и се лепи на плоча черен мдф. После се фрезоват каналите. Обрязване на точен размер. Следва шлайфане и повърхностно покритие. Монтаж .
И няма евтин вариант на това нещо.
В момента шперплата е ембаргова стока и цената му е ненормална.
Другия вариант е да вземеш и да нацепиш фурнирован МДФ или ПДЧ, но ще се убиеш от кантиране и шлайфане на ръбове.
MamaMy - майстор
Специално това изпълнение въобще не ми харесва. За визията си създава много повече ежедневни затруднения. Как се чистят всички тези канали от паяжини и прах? Това е по зле от чугунен радиатор. По добре го направете на една плоскост от черен МДФ с налепени кантове или ленти фурнир през определено разстояние и всичко остава на една равнина. Визията няма да се различава особено от разстояние. :?
Gadnyara - специалист
Стилна визия се постига с летви от естествен материал въфху ПДЧ. Например дъбови.
Ако не приемате текущата ценова лудост, купувате си няколко чамови летви 50/50мм и малко ПДЧ и експериментирате с лака на летвите.

Същата мода я гледах в чужбина, изпълнена с кантирани ПДЧ ленти върху дебел черен текстил, подобен на мокет. Става, но в сравнение с естествени летви отстъпва.
Lutchezar - майстор
Мисля че някъде съм виждал такива первази които директно могат да се монтират.

Ако се цели само визия, може цялото да е принтирано върху фолио или директно върху стена. Така ще има илюзорен ефект, но няма да трупа прах.
yanko78 - специалист
Това са отвесни ленти!!!! Къде ще го трупа тоя прах :axe:
Някои хора не четат и пак си предлагат от ПДЧ. 2500 за една стена ми идва в повече.
Основата със сигурност ще е ПДЧ. 2 листа са до 400 лв. Проблема е с лентите! Навит съм дори и на някакви с фолио фолирани, стига да изглеждат хубаво. Става и с МДФ и естесттвен фурнир, но пак ще ми избият зъбите. Само стр шперплат ми остава, но както някой спомена, на 3м е идвал от Русия, но сега няма.
Ето и един таван със стр шперплат.

Изображение
miliad - майстор
Да се повторя тогава и аз. Няма евтин вариант за това нещо.
Можеш да спестиш само от своя труд. Купи си материал, кроиш, режеш, шлайфаш и там каквото трябва. Дъб масив -4000лв/м3. Чама гони към 1000 лв/м3 май.

Ако ти харесва толкова напречния разрез на шпертплата - взимай и режи.
ZEDYCUS - майстор
Чама гони към 1000 лв/м3 май.
Подминал е, преди месец взимах сух на цена от 1050 лв в Уудмат Пловдив.
  • 1
  • 2

Тема "Направа на акцентна стена?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: