Най - вълнуващия въпрос зимно време.
milev5 - специалист
Здравейте ! От няколко дни имам проблем с горелка Bisolid gp 20_b18KW.
Първо вентилатора за пресен въздух започна да върти бавно и да издава шум(без да му променям стойностите).Не иска и да тръгне без да му помогна.Когато вдигна скороста над 50% едва тръгва.
Вентилатора съм го ревизирал пролетта и работи без проблеми при подаване на 220v.
На следващият ден спря да работи шнека.Няма напрежение на изход.Чукнах два три пъти релето тръгна.Свалих платката и проверих диод PH4148(1N4148),беше станал на проводник.На всички релета тези диоди бяха дефектирали.
Смених ги, но след като сложих платка ми иска калибриране.Когато вляза да калибрирам има само ch(chаnnel0) и стойноста срещу него.Първата калибрация е по зададена стойност 0 и втората по 100.
На ch0 е закачен PT1000, който отчита температурата на водата в котела.На ch1 e стайният термостат
на ch2 PT1000 за димни газове(аз нямам такъв) и ch3 е фотосензора.
При разкачени датчитци имам стойност 356.При закачен PT1000 показва съответната температура.При Включен термостат -70 стойност.
След запаметяване на стойностите с включени или невключени датчици правя тест на всики компоненти и се стартира горелката в опит да завърти вентилатора, но не успява и отново влиза в калибриране.С разкачен вентиратор е същотото и на трите места за вентилатори е едно и също.Не тръгва вентилатора и това е.Смених всички BC337 свързани към релетата и TL431A свързани към датчиците,LM324N също сменена,MOC3023 го чакам да дойде в Сряда има 3 такива закачени на вентилаторите смених и MOC3083.Напреженията са в норма.PT1000 е 1кom.Термичния прекъсвач на шнека също работи.Запалката също работи.
Моля за идеи или да търся нова платка или да я пращам в Поморие за препрограмиране.
Управлението е на Intiel

Видео

ИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображение
Последна промяна от milev5 на вт дек 20, 2022 3:10 am, променено общо 1 път.
LazarGanev - "Велик майстор"
пон дек 19, 2022 9:22 pmmilev5 написа:
Моля за идеи или да търся нова платка или да я пращам в Примоско за препрограмиране.
Управлението е на Intiel
В Приморско е filmatoplo, но не съм сигурен, че се занимава с препрограмиране. Интиел е Поморие :cool:
milev5 - специалист
пон дек 19, 2022 11:13 pmLazarGanev написа:
пон дек 19, 2022 9:22 pmmilev5 написа:
Моля за идеи или да търся нова платка или да я пращам в Примоско за препрограмиране.
Управлението е на Intiel
В Приморско е filmatoplo, но не съм сигурен, че се занимава с препрограмиране. Интиел е Поморие :cool:
Критиката приета другарю началник :-D
milev5 - специалист
След смяна на оптроните вентилаторите си влязоха в норма но немога да се справя с тая калибрация.Чакам отговор от св.Петър(Intiel) :-D

Тема "Калибриране на Bisolid gp 20_b18KW ?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: