Всичко за дърводелството
griffin - майстор
Здравейте, трябват ми плоскости за да си направя някои работни шкавчета в мазето. Решил съм да използвам за целта следното нещо(не знам точно как се нарича този материал). Плоскостта е тънка около 1 см. няма покритие от горе и се виждат самите дървестни частици които са залепени вътре, трябва да отбележа че самата плоскост не е съставена само от дребни частички а има и по едри парчета дърво които се виждат, май с обяснението до тук :-). Преди време си бях взел едно такова малко парче от железарията до нас да си правя кора за колата обаче гадовете вече не продават такива неща. Живея близо до горнобански път някой има ли идея къде около тоя район може да се намери такъв тип материал че ми трябват 2-3 листа а в магазините около нас не открих такованещо.

10x предварително
tommazzo - напреднал
Предполагам , че за това става въпрос - OSB ?!

Прикачен файл

OSB.jpg
OSB.jpg (115.42 KиБ) Видяна 4460 пъти
8180 - майстор
Май за Сф става дума?
В склада на Борис и Околовръстното пита ли (някакъв Мар беше). Попитай и в Реликс - срущу банята Ов. Купел.
Иначе, на Околвръсното след Бояна положително ще намериш.
Красна поляна с/у Мотокарния (преди Виетнамските) може също да има.
griffin - майстор
Да точно такъв е материала OSB не знаех как се нарича :-)
За софия иде реч наистина сори че пропуснах да спомена, иначе 10х за съвета в мармаг търсих и ми казаха че единственото което не предлагали за строителството било дървото, иначе за другите места където препоръча ще видя дали ще намеря 10х много :-) 8180
lkb - напреднал
не си даваи парите на ветара
купи си голо пдч 16 мм мисля че е 40 лв
griffin - майстор
А защо да ги давам на вятъра какво му е на OSB-то?
Правил съм си кора за колони за колата и сам останал с добри впечетления.
lkb - напреднал
ми знам ли-
мисля че осб- е по скъпо-а може и да баркам
tommazzo - напреднал
OSB плоскостите може и да са по-скъпи от голото ПДЧ но за рафтове в мазето са по-удачни .Само,че би трябвало да са по-дебели а не 1см защото все пак ще се натоварват! :?
griffin - майстор
ами то на тия плоскости няма да има кой знае какво натоварване за това си мисля за 1 см. дебелина :-)
А иначе за ОСБ-то сам чувал че е по устойчиво на влага

Тема "Плоскости(ама не ПДЧ) от къде?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: