• 1
  • 2
Тук ще поместим информация за всички статии които искате да напишем.
CARRION - специалист
Упорито търсих и чаках да се появи нв раздел за CAD-CAM системи но уви НЕ. Мисля, че живеем в свят на автоматизасия в които PC-то вече е неразделна част от живота на един млад" майстор. Може да си направи схема, скица, а за по добрите и детайлни чертежи които ще са му в помощ когато започне да майстрой нещо. Няма да казвам, че вече е демоде да се правят прототипи, а направо се правят 3D модели за да се "доизкусури" всичко - което спестява много време (пари).

Предплагам, че ако се направи такъв форум мястото му ще е на 2 места: машиностроене и строителна архитекура (а може би и другаде)

Прикачен файл

untitled.JPG
Ето нещо малко правено от мен което е реализирано и все още работи - правено е на Inventor 8
untitled.JPG (21.02 KиБ) Видяна 16705 пъти

Прикачен файл

1.JPG
Ето нещо малко правено от мен което е реализирано и все още работи - правено е на Inventor 8
1.JPG (21.86 KиБ) Видяна 16707 пъти
velsi - Почетен майстор
Аз съм си правил някои дребни неща на Solid Edge, но едва ли има толкова потребители в този форум, запознати с материята, за да се получи дискусия. Иначе тематиката е интересна и ми допада.
CARRION - специалист
Стелаж за Спарки правен на Solid Works

Прикачен файл

SPARKY-3.jpg
Това е на правено на Solid Works и се произвежда за СПАРКИ
SPARKY-3.jpg (23.17 KиБ) Видяна 16650 пъти
UNIOR - модератор
На мен идеята ми допада :)
Vlad_g - специалист
Екстра програма. Много съм доволен. Има си всичко за което се сетиш.
Сега си проектирам едно редукторче, ама нещо не ми излиза работата.
Май проблемът е в "майстора" :lol: :lol:
ribnikolaevi - майстор
Вслючете и CAE, аз лично ползвам SAP2000, запознат съм принципно и с доста други продукти, но на Сапа мога да сметна почти всичко.
8180 - майстор
CARRION написа:
Стелаж за Спарки правен на Solid Works
Не познавам програмите - сигурно са прекрасни, но и двете показани визуализации са под всякаква критика - точно обратна перспектива!!!
Вярно, сигурно визуализацията им не основна функция...
От там нататък (със скромния ми опит), за практическа стойност трябва да се гледа "връзката" с околния свят - рутери, лазери и пр., да "пише" на кирилица с "човешки" шрифтове, визуализацията също на днешен ден "продава". Клиентът, ако не може да "пипне", поне иска да види.
На мен, като ми поискат хх лв. за "програмиране", отивам другаде, където работят от моите файлове или конвертират читаво в цената.
Лично мнение - за домашно ползване и "затворен цикъл", може всичко.

Цитат:
"Няма да казвам, че вече е демоде да се правят прототипи, а направо се правят 3D модели за да се "доизкусури" всичко - което спестява много време (пари)."
Гледам, работиш за (със) Спарки. Е, те имат такава машина за 3D моделиране (поне 5-6год.) - попитай ги кога и за какво я ползват.
Vlad_g - специалист
Някой има ли ръководство за Тornos Deco 26a?
kolaborator - специалист
Някой има ли представа как мога да се сдобия със СолидУъркс нелегално?
mihailcankov - специалист
В замундата има ,препоръчвам ти 2008 по лесно се работи поне на мен ми е по лесно или защото съм свикнал на тая версия :lol:

Имам ръководство за Solidwork и Autocad на български ако някой желае мога да ги пратя

Евала на автора за темата имаше нужда =D>
  • 1
  • 2

Тема "CAD-CAM" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: