Здравейте, искам да изградя алармена система на 12в на място което нямам ток, нито обхват. Целта е като премине нещо (животно/човек) да се включи аларма която да ме оповести ( аз живея на 200м.). Мислех си да е от два фотосензора за движение, реле за време(да работи за около 1мин. и да спре, в случей че не съм си в нас и не мога да отреагирам) и акумулатор. Някаква идея за подвързване или усъвършенстване, ако някой може да помогне ще съм му благодарен.
ср сеп 20, 2023 2:14 amKirilIvanov написа: Здравейте, искам да изградя алармена система на 12в на място което нямам ток, нито обхват. Целта е като премине нещо (животно/човек) да се включи аларма която да ме оповести ( аз живея на 200м.). Мислех си да е от два фотосензора за движение, реле за време(да работи за около 1мин. и да спре, в случей че не съм си в нас и не мога да отреагирам) и акумулатор. Някаква идея за подвързване или усъвършенстване, ако някой може да помогне ще съм му благодарен.Те почти всички алармени системи работят с 12V акумулатори като резервно захранване при спиране на тока.