Най - вълнуващия въпрос зимно време.
касада - напреднал
Продьлжаваме с парното и сьответно с проблемите!В кьщи стана като вьв филма Топло, ужас.Сега да питам специалистите---голяма част от инсталацията ни е от черни трьби и чогунени радиатори(от полските,нов модел са)На две години са и не искам да ги сменям. Казаха,че е редно да сложат топлообменник,за да се предпази котела.Нещо като два крьга ама вие го знаете по добре от мен!Но не се ли губи много енергия в този топлообменник.Все едно една печка да топли друга и чак тогава водата за радияторите,какво мислите?А и още нещо, и аз ще сьм ви много БЛАГОДАРНА,ако дадете мнения за газов котел,че е страшна бьркотия.Поне да знаем в каква насока да питаме и тьрсим!
null - специалист
За мен това е глупост.
Може да се направи само ако имаш и втори затоплящ кръг. Например от слънчев колектор (ама сега навън е една мъгла ...)
LazarGanev - "Велик майстор"
касада написа:
Но не се ли губи много енергия в този топлообменник[/b].Все едно една печка да топли друга и чак тогава водата за радияторите,какво мислите?А и още нещо, и аз ще сьм ви много БЛАГОДАРНА,ако дадете мнения за газов котел,че е страшна бьркотия.Поне да знаем в каква насока да питаме и тьрсим!
Къде смяташ, че ще се изгуби топлината - нали топлообменника си е в къщи - и да има загуби, те си остават в къщи - значи не са загуби. Освен това може да се изолира, ако ще е в помещение, което не искаме да отопляваме.
hsam - напреднал
Къде смяташ, че ще се изгуби топлината - нали топлообменника си е в къщи - и да има загуби, те си остават в къщи - значи не са загуби. Освен това може да се изолира, ако ще е в помещение, което не искаме да отопляваме.[/quote]
Напълно точен отговор ,а по въпроса не е глупост този топлообменник НО ТОВА (Казаха,че е редно да сложат топлообменник,за да се предпази котела. )найстина е глупост най-вероятно целяща финансиране на фирмата изпълнител :lol: Топлообменник се използува главно при разделяне на източниците за отопление било различни котела или слънчева инст+котле и т.н. НО ако имате пари и може да си позволите -вземете си съд играещ ролята на топлообменник (не се казва точно така но в момента не се сещам за името му)с обем о/о 1 м3 и се насладете на постоянен комфорт !
Иначе за стандартна инсталация въобще не ви трябва камоли да Ви служи за предпазител на котлето !!!

Тема "Нов проблем--ТОПЛООБМЕННИК" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: