Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Николай Николов - специалист
Здравейте, искам да управлявам оборотите на трифазен електромотор 0.75 кв 1390 оборота. Изпадна ми почти безплатно въпросния честотен инвертор. Нямам опит с такъв тип устройства. Някой може ли да даде насоки как да го подкарам? Свързването на захранване към инвертора и от него към електромотора е ясно. Как и къде се подава сигнал за да тръгне? Когато го включа на дисплея излиза Warning 34

WARNING/ALARM 34
Fieldbus communication fault
(FIELDBUS COMMUNICATION FAULT):
The fieldbus on the communication option
card is not working.

Всякакви съвети са полезни.
stoy@n - специалист
пон юли 15, 2024 10:32 pmНиколай Николов написа:
... Свързването на захранване към инвертора и от него към електромотора е ясно....

Всякакви съвети са полезни.
То е ясно, но не е само свързването на захранването и мотора! Не се знае, дали сте направили правилните настройки на инвертора!

Това са варианти за подкарването, но не е само това

Прикачен файл

Danfoss.jpg
Това са варианти за подкарването, но не е само това...
Danfoss.jpg (81.83 KиБ) Видяна 1062 пъти
Привет, благодаря за отговора. Ясно е, че нещата са по-сложни, просто го карам стъпка по стъпка. След ровичкане в ръководството съм задал параметри на мотора
Motor power - Parameter 102
Motor voltage - Parameter 103
Motor frequency - Parameter 104
Motor current - Parameter 105
Rated motor speed - Parameter 106

също и тези
Min. reference - Parameter 204
Max. reference - Parameter 205
Ramp up time - Parameter 207
Ramp down time - Parameter 208

относно грешката Warning 34 - разбирам, че това е комуникация с външен сигнал за управление, която аз не ползвам. Не виждам из менютата начин да го изключа, тъй като много досадно мига на дисплея.

Относно свързването съм направил 2 wire start/stop, но само с мост между 12 и 18 докато го тествам, след това ще бъде изведено на панела за управление. В този вариант, мотора работи на 50 Hz, но не разбирам как може да се променя честотата докато работи, без да се рови постоянно в менютата?
stoy@n - специалист
Разгледайте и прочетете добре ръководството. Би трябвало да да можете да контролирате скоростта с потенциометър и съответните настройки за това или с бутони, както на примера по-горе.
Ако не разбирате какво пише и как да го направиите, ще ви е нужна помощ от човек, който е наясно с материята.

П.С. Имайте предвид, че с неправилни настройки на параметрите може да повредите двигателя и/или инвертора
Допитах се до форума, поради неналичие на човек с познания, който може да помогне на място. Мисля, че с малко обяснение и търпение бих могъл да се справя.
stoy@n - специалист
За Warning 34 погледнете параметър 512. Контрола на скоросста може и с бутони параметри 305,306 и 307

Тема "Подкарване на честотен инвертор Danfoss VLT5000" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: