Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Celeborn - специалист
Здравейте,

Отново тъпо питане от лаик - имаме типична картинка - вход на нова кооперация от улицата към паркинга в задния двор, а по средата - вход към жилищната част.

Осветлението в този "проход" е от 5 LED плафона, всеки по 24W

Уви, свързан е само един PIR датчик над входната врата, който е напърчен на максимум, но не лови веднага при идване откъм улицата или паркинга (до всяко от двете са около 9 метра, а датчикът лови на 7 и малко от него).

Искам да сложа 2 допълнителни PIR датчика в двата края. Дори имам 3 бр. нови китайчета VIVALUX SR 36-W DATA - все си мисля, че ще свършат работа.

Въпросът е как да се вържат, за да всичко работи коректно? Това е чертеж на мястото и схемата на датчика:
Инсталацията е трипроводна.

Дали някой е в настроение да ми даде малко акъл как да реша задачата без помощ от приятел (електротехник)?
Благодаря!
Прикачен файл:
vhod2.jpg
vhod2.jpg (18.79 KиБ) Видяна 812 пъти
Прикачен файл:
SDVMWH-1.jpg
SDVMWH-1.jpg (13.61 KиБ) Видяна 812 пъти
1115 - специалист
L c L c L
N x N x N
A c A c A
всички ги свързваш паралелно.
Celeborn - специалист
Т.е. на всички връзвам нула (N, синьо) и фазата от датчиците (A, червено - в моя случай заземяващ жълто-зелен), а само датчиците получават постоянна фаза (L, кафяво)?
kozl - майстор
Доколкото схващам въпросът е може ли към изградена 3 проводна инсталация за осветление с 5 плафона и един PIR датчик да се добавят още PIR датчици :?

Може би така :roll:

Прикачен файл:
Лампи и PIR с трижилен кабел .jpg
zz_stefanov - майстор
Сменяйте всички плафони с такива с вградени сензори и елиминирайте сегашния сензор.
Celeborn - специалист
съб ное 02, 2024 9:07 amkozl написа:
Доколкото схващам въпросът е може ли към изградена 3 проводна инсталация за осветление с 5 плафона и един PIR датчик да се добавят още PIR датчици :?

Може би така :roll:

Лампи и PIR с трижилен кабел .jpg
Работи! Точно като по схемата :) Много, много благодаря!

Тема "Пак за PIR датчиците... три на една верига?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: