Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
Anatolkin - помощник
Здравейте , започвам направо с проблема. Наследих една вила от чичо си в района на Вонеща вода. В двора има правена сонда преди около пет години. От самото начало сондата не е пускала повече от 50-100 литра вода на ден в зависимост от сезона. Съседите имат сонди и не се оплакват. Не знам подробности кой я е правил навремето и защо няма много вода, но това са фактите. Според вас има ли смисъл да викам хора да чистят с еърлифт и вода като пак подчертавам , че вода в изобилие в тази сонда никога не е имало или да викам направо да бият нова сонда? Питам защото ако викна някой сондьор много ясно , че ще ми каже да правим направо нова. Хубава вечер желая.
ivanovbg - майстор
Аз бих викнал сондьори да я удълбочат. Може чичо ти да не е имал пари за по дълбоко. Все пак се плаща на метър, а ти имаш известен метраж безплатно.
hidrazin - майстор
Никой сондьор няма да се навие да удълбочава вече направен сондаж.
:partyman:
chapara - майстор
ср апр 02, 2025 8:49 pmhidrazin написа:
Никой сондьор няма да се навие да удълбочава вече направен сондаж.
:partyman:
+1
Anatolkin - помощник
И аз така знам , че никой сондьор няма да се навие да удълбочава. Инак сондажа е почти 40 метра , а водата уж на 35 са я намерили. Май ако ще правя еърлифт по-добре да си го направя сам и да викам сондьори за нова дупка ако не сполуча. Просто се чудех дали има шанс да разработя сондаж който никога не е работил като хората или изобщо да не се занимавам. Никъде не намерих подобна тема и затова попитах. Всички теми са за чистене на НЯКОГА работили кладенци.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
50-сто, дадени са ти. Не е нищо. Черпи постоянно, пълни цистерните, може да се разработи сам ;-) или греша?
Djack - специалист
ср апр 02, 2025 5:57 pmivanovbg написа:
Аз бих викнал сондьори да я удълбочат........... Все пак се плаща на метър, а ти имаш известен метраж безплатно.
Няма такъв филм! Безплатен метраж за тях няма, даже и да се навият да дупчат в старата дупка (както при мен), винаги започват да броят от "0"!
Ако при тия дъждове сега няма дебит и ниво, шанса да се разработи в сушава година или в края на лятото - клони към нула.
Anatolkin - помощник
чет апр 03, 2025 7:05 amn_a написа:
50-сто, дадени са ти. Не е нищо. Черпи постоянно, пълни цистерните, може да се разработи сам ;-) или греша?
Да , може би в това е проблема , че сондата е ползвана от дъжд на вятър от самото начало. Сега в момента поради дъждовете водата стига криво-ляво за домакинството. Така и ще направя, ще оставя да си тече лекичко докато ме няма. Барем се поразработи.

Тема "Слаб сондаж за вода" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: