Всичко свързано с въздушния поток, който дишаме.
borkata3000 - специалист
Вчера за пръв път реших да спя в новият си дом и отидох предварително (около 16:00 ч.) и го пуснах на 27 градуса и си тръгнах. След новогодишната нощ се прибирам, влизам в стаята и беше доволно топло, но в никакъв случай не беше 27 градуса. Пуснах го на 30 и си легнах. До сутринта обаче така и не успя да направи 30 градуса, а през нощта спираше от време на време. По усет температурата бе около 23-24 градусаЗащо хем не успява да направи зададената му температура, хем се изключва? И защо така и не успя да направи 30 градуса, при около -2 отвън?
Помещението - 25 м2 (65 м3), газобетон с външна изолация и 5 камерна PVC дограма, помещението за пръв път се отоплява
Климатика - здраво запрашаван многократно, но почистван (филтри + обдухване на питата с прахосмукачка), веднъж отказа да топли при силно запрашаване, но след почистването пак заработи добре.
Някой има ли идея, защо системата се държи така?
galin.com - специалист
Защото е климатик, а не калорифер. Доколкото ме е информирал братовчед ми (завършил е топлотехника в ТУ и с това се занимава) повечето климатици издъхват при температури около минус 4 градуса.
Неговата теория казва: климатика прави хладно, жегата се прави с парно.
pavelari - майстор
ШШШШШШШШШШ при -4 ако отказват да бачкат да не ми се мяркат тия дето ги продават. Имам Осака дето бачка до -22.... :-D
yasoo - специалист
Много странно :( Да не би да е замръзнало външното тяло, или пък не са изчистени хубаво филтрите
И аз съм като теб с инвертор FUJITSU ASYA 12LCC с който отоплявам 2 стаи с обща площ 30кв/м
Климатика работи денонощно на 24* и в двете стаи е 21-22*. Изпробвах го преди няколко нощи когато навън беше -7* само в хола който е двайсетина квадрата.
При пускането му на 30* точно за 6 минути (засичах) в другия край на стаята температурата беше 28*.
И да поясня, че съм мерил с 2 термометъра поставени на височината на холна маса.

За спирането му това е съвсем нормално. Горе-долу през 1-2часа (зависи от външната температура)
климатаика преминава в режим на обезскрежаване който продължава 15мин.
tedi1 - специалист
yasoo написа:
Много странно :( Да не би да е замръзнало външното тяло, или пък не са изчистени хубаво филтрите
И аз съм като теб с инвертор FUJITSU ASYA 12LCC с който отоплявам 2 стаи с обща площ 30кв/м
Климатика работи денонощно на 24* и в двете стаи е 21-22*. Изпробвах го преди няколко нощи когато навън беше -7* само в хола който е двайсетина квадрата.
При пускането му на 30* точно за 6 минути (засичах) в другия край на стаята температурата беше 28*.
И да поясня, че съм мерил с 2 термометъра поставени на височината на холна маса.

За спирането му това е съвсем нормално. Горе-долу през 1-2часа (зависи от външната температура)
климатаика преминава в режим на обезскрежаване който продължава 15мин.
Потвърждавам горното на 100 %. Ние сме с FUJI 12 инвентор на горе-долу същата площ и не се налага да го вдигаме повече от 24 градуса.
anmoll - специалист
Borka, за мене е напълно нормално ако за първи път се отоплява помещението да не може да се стопли от първия път.След една седмица положението би трябвало да е различно. Стените вече са се стоплили горе-долу. Няма ли да кажеш как се казва този климатик :?
yasoo - специалист
Той е дал линк към модела на климатика ;)
Fujitsu-Siemens ASY 12L
anmoll - специалист
Да бе...а уж внимавах :lol:
tinalex - специалист
Аз съм с два от този производител- 9-ка и 12-ка.Включих ги в началото на октомври и ще ги изключа в средата на април.Много съм доволен.Безшумни,с добра електроника,а и разхода на ток ме устройва.Обезскрежаването трае 7 минути.Стоят си на 22градуса.Едното помещение е 20кв.м,другото е 12кв.м.Термометрите са на 1,20м от пода.Температурата според тях е 22градуса.Топлофикация да ......Според тях ме топлят с 2000киловата на месец-и то миналия ноември,когато беше топло.А този ноември общия ни ток е 920киловата.Просто трябваше по-рано да се заема.

Тема "Защо една 12-ска не успя да постигне 30 градуса при -2 отвън" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: