Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Здравейте, не знам дали питам на правилното място, но има ли начин да се регулира звук от чип при отваряне на входна врата? Вратата е сменяна отдавна, а посоченият телефон върху четеца не отговаря изобщо на обаждания.

Звъннах на произволна фирма, каза ми че никой няма да се занимава с това. Звукът сякаш идва от бравата, където чипа отваря вратата и май е вграден? . Така изглежда
Прикачен файл:
20260805_095129.jpg
DundyTheCroc - майстор
За звуков сигнал при отваряне ли иде реч или за механичен звук от самия електромагнит?
За титдиткането след като чипът се доближи до четеца и сигнализира, че е отключено.
DundyTheCroc - майстор
Намерете контролната платка, лепнете малко изолирбанд на дупката на пиезо говорителчето, което изглежда приблизително така:
Изображение
kozl - майстор
ср авг 05, 2026 10:38 amMdd22 написа:
Здравейте, не знам дали питам на правилното място, но има ли начин да се регулира звук от чип при отваряне на входна врата? Вратата е сменяна отдавна, а посоченият телефон върху четеца не отговаря изобщо на обаждания.

Изображение

Звъннах на произволна фирма, каза ми че никой няма да се занимава с това. Звукът сякаш идва от бравата, където чипа отваря вратата и май е вграден? . Така изглежда20260805_095129.jpg
Брава с електромагнитен насрещник. Вероятно работи с променлив ток и вибрира, като издава и звук на развален звънец с камбана.
Предполагам за този шум става въпрос, а не звука от четеца на чипове :?

Та ако е за шума от насрещника има насрещници за постоянен ток, които не вибрират и може да се смени насрещника, като ще трябва и захранването да е за постоянен ток.

Общ преглед, създаден от AI
Цената на електрически насрещник за постоянен ток (DC) обикновено е между 15 и 60 евро (около 30–120 лв.). По-обикновените модели струват около 18–25 евро, докато специализираните насрещници с висока сигурност или екстри като обратен ход (fail secure/fail safe) достигат 40–60 евро. Можете да разгледате разнообразие от предложения в специализирани магазини като Интеза или ASD
Цената на захранване с постоянен ток (12V DC) за електрически насрещник варира от 5.00 € / 10 лв. за обикновен пластмасов адаптер до 25.00 € / 50 лв. за специализиран корпус или блок с управление. Самите насрещници обикновено струват между 18.00 € / 35 лв. и 30.00 € / 60 лв.
Останалото е направисам. Цената е :? :? :? :? :? :? :?

Ако не можеш - кажи на фирмата - смяната да я прави тя и предполагам ще дойдат :roll:

Тема "Силен звук при отваряне с чип" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: