Напишете въпрос свързан със санирането.
dimitar2s - специалист
Предстои ми ремонт на покрива, след което смятам да направя външна изолация на стените.
Реших, че колкото е по-дебела - толкова по-добре, но в разговор с 1-2 ма майстори, ми казаха че по-дебелата изолация (8-10см) се укрепва по-трудно, дюбелите не успяват да я задържат и има опасност от "свличане" на мазилката.
Това доста ме притесни, още повече че живея на 2-рия етаж, а първия не е сигурно дали ще се прави.
Моля за вашето мнение.
EDI - майстор
6 или 8 сантиметра е добре.Ако живеещ на място с по-люти зими, сложи 10 сантиметра.Със закрепването няма никакви проблеми, а и здравината на захващане на мазилката няма нищо общо с дебелината на изолатора.
Takezo Sensey - модератор
Да така е аз се занимавам с изолации , и дебелината няма занчение , лично аз съм лепил 8 см , стререопор , в-ху тухла четворка , няма ядове.Лепилото което ще изразходваш , за 4,5,6, см е едно и също с мазилакта положението е идентично.Но според мен май не трябва да се прекалява с дебелината , може да удължиш отоплителния сезон , т..е при много дебела изолация да не стаме така да пускаш печки и май месец , казвам го от опит ако те интересува друго питай , с лично съобшение .Май няма тояна формула за дебелината но най простото е 1 см. стереопор , вдига пемпературата на стената с 2 градуса , успех.
Тани - модератор
takezo написа:
Да така е аз се занимавам с изолации , и дебелината няма занчение , лично аз съм лепил 8 см , стререопор , в-ху тухла четворка , няма ядове.Лепилото което ще изразходваш , за 4,5,6, см е едно и също с мазилакта положението е идентично.Но според мен май не трябва да се прекалява с дебелината , може да удължиш отоплителния сезон , т..е при много дебела изолация да не стаме така да пускаш печки и май месец , казвам го от опит ако те интересува друго питай , с лично съобшение .Май няма тояна формула за дебелината но най простото е 1 см. стереопор , вдига пемпературата на стената с 2 градуса , успех.
Би ли ми обяснил логиката на това твърдение?
solo5 - майстор
иска да каже, че няма да му се цагрява панелката от слънцето :lol:
velsi - Почетен майстор
Глупости на таркалета! Тя панелката да не би да се нагрява и топли през стените?!
8180 - майстор
velsi написа:
Глупости на таркалета! Тя панелката да не би да се нагрява и топли през стените?!
Па да, Зимата как изстива през стените. Защо лятото да не се нагрява?
А май месец лято ли е, зима - зависи.
dimitar2s - специалист
Къщата е в София, в Редута, на доста ветровито място, като духне и гледаш как термометъра се свива, затова се замислих за по-дебела изолация.
Странното е, че макар да има наклон, има и доста влага и, макар да съм на втория етаж, влагата се усеща, което засилва и усещането за хлад.
Наистина ли се получава такъв ефект? При добра изолация да се налага допълнително отопление в пролетните дни? Не бях срещал подобна информация до сега.
Обосновката за свличането на мазилката при дебела изолация беше, че е конзолно закрепена извън зида и дюбелите не издържат тежестта на мазилката.
Тани - модератор
http://www.baumit.com/microsites/klebeanker.php?lang=bg

20-30 см стигат нали :-D

А дали ще я топлиш и през пролетта - замисли се , ако топлината не може да "избяга" дали ти пука дали навън е -50 или +10 градуса! А ако не си затоплял отдавна и навън е по-топло , отколкото вътре - просто си отвори прозореца :-D
EDI - майстор
С добра външна изолация, температурните разлики са сведени почти до минимум - 1-2 градуса за денонощие.Имаше една статия в НАПРАВИ САМ, където при определени условия, за 24 чака била зимерена температурна разлика от 1 градус.така, че това за лятното отопление................ :lol:

Тема "Въпрос за дебелината на външна фасадна изолация" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: