Напишете въпрос свързан със санирането.
ilkoandonow - специалист
реших да си направя изолация с 5 или 6см стириопор.Къщата ми в момента е измазана отвътре и отвънка е с вар и отгоре пръскана мазилка/ :? :? :? Какво да сложа върху стириопора - фасаген или драскана мазилка.Дайте съвети за плюсове и недостатъци на двете
rendo - специалист
Лично моето впечатление:

Декоративната мазилка си струва да се сложи само ако е полимерна (по тъпо казано от тая готовата в кофите) значително по скъпа е обаче когато изсъхне става като "пластмаса" а именно - вечна

Тази която я продават в чували за да я нанесеш що годе както трябва и за да има някакви защитни свойства трябва задължително да и сложиш Ц200 в нея макар и мъничко, но тя няма свойствата на полимера - тя е по скоро само с естетичен ефект.

Ако ти харесва фасагена правиш следното : след като поставиш изолацията първата ръка шпакловаш като гледаш да няма мустаци, след като нанесеш втората ръка изчакваш да дръпне и с една гъба и хладка вода заглаждаш да стане естетично - след което боядисваш с каквото ти хареса (хубаво е и да погрундираш) като фасаген обаче не зимай обикновенния, има и няколко други видове които са значително по скъпи от обикновенния но се води силиконов фасаген но е доста по ефективен.
theurgist - специалист
Какато каза rendo мазилката трябва да е от полимерна на горе (соликонова) стова толкова здраво че си я миеш ме маркуч и вода, а и е хубава, аз копувах Полимерна на 40лв. баката. стига за 6-7 м2 силликоновите са по скъпи.
Лесоламинат - специалист
Дебелината на изолацията е добра.Може да опиташ и с релефна боя,по ефтино е.
EDI - майстор
Минералната има почти сходни качества като полимерната или силиконовата.Също е водоотблъскваща и незамръзваща.И с не яняма да имаш проблем - аз съм с такава и си я мия с маркуча от праха.Цокъла ми е с полимерна, та затова мога да правя сравнение.Боя на изолацията е българско изобретение и не е част от нито една топлоизолационна система на световните производители - за тази цел си ги има специалните чазилки.5 см е минимума, нагоре колкото ти харесва но от 6 до 8 е нормално.

Тема "въпрос" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: