• 1
  • 2
Всичко свързано с въздушния поток, който дишаме.
emergency_bg - специалист
Става въпрос за инвертор Mitsubishi 12ка, втора употреба, сложихме го лятото, после зимата не топлеше добре, викахме фирмата да го замерва и се оказа че има проблем. 2 пъти го връщаха и пак го вземаха без да е оправен. На третия път техниците ме увериха че всичко е наред и наистина си топлеше добре. Преди 2 дни обаче след спиране на тока нещо май не му е наред - често си достига темп и спира, но това спиране и после тръгване е много шумно. След спирането се чува едно "издишане", през цялото време голямо пукане, не можахме да спим. иначе като работи е тихичък, но около спрането голямо пукане и странни звуци. Какво ще кажете по въпроса?

Само да добавя че прави големи почивки по 15-20 мин, после влиза в конвенционален режим и така докато успее пак да се включи :?
velsi - Почетен майстор
А каква е външната температура, когато се чува това "пъшкане"? Обикновено при превключване на размразяване се чуват такива шумове. Ако навън е било под нулата е напълно нормално.
предполагам че снощи във варна е била -2,3 градуса. Ако тези звуци са от размразяване, нормално ли е това размразяване и спиране да става толкова често /горе долу на всеки час/, освен това паузата, през която климатика не работи е много дълга-15, 20 мин, през които в стаята става студено, а после докато се включи няколко минути духа хладен въздух. Нека някой специалист да каже дали тези неща са нормални, или пак да викам техниците.
velsi - Почетен майстор
Във Варна доколкото знам е доста влажно. Съчетано с ниската температура е нормално да се размразява на всеки час. Виж времето за размразяване, което посочваш не ми се вижда нормално.
tinalex - специалист
Според мен си е добре.
засякох времето, размразява 12 мин, работи нормално 40 мин, после пак размразява. При зададена темп 25 градуса, в стаята е 24, а отвън вали сняг и е под нулата, като има и много силен вятър.
EDI - майстор
Добре си е машината.
velsi - Почетен майстор
Да, при описаните условия и аз смятам, че е добре.
не знам, от 2 дни не сме спали, снощи десетина пъти се размразява, със пукане и тракане, после едно силно духане. Ако това се окаже нормално, то така климатика не може да се ползва.
velsi - Почетен майстор
Явно става въпрос за спалня. Опитайте да зададете един или два градуса по-ниска температура. Така интервалите на размразяване би трябвало да се увеличат. Щом този климатик за вас е шумен представи си как спят собствениците на Мидеи и Осаки. Сигурно с тампони в ушите.
  • 1
  • 2

Тема "мислите ли че има проблем" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: