Напишете въпрос свързан със санирането.
Galiaa - специалист
Ако темата не е за тук - я преместете

Едната ми стена на спалнята, къде ще бъдат главите ни, е вътрешна. От другата страна са баните и тоалетните на съседния апартмент. Стената е дебела 25 см - може да бъркам размера, но не е от тънките 12 см.
Моля да ми кажете какво да сложа на тази стена , за да съм сигурна че няма да чувам теч-а на душа, чешмите и тоалетните на съседите.

По принцин мисля да слагам накрая тапет там.

Благодаря Ви предварително!
Последна промяна от Galiaa на ср фев 13, 2008 1:17 pm, променено общо 1 път.
EDI - майстор
Най-добре става с вата и два слоя гипскартон.Ако имаш възможност, може да си сложиш и слой, който да е на федершини.Има такива на КНАУФ.
Galiaa - специалист
EDI написа:
Най-добре става с вата и два слоя гипскартон.Ако имаш възможност, може да си сложиш и слой, който да е на федершини.Има такива на КНАУФ.
Мерси, звучи ми на китайски, но сега ще сейвна съвета ти.

Колко ще е дебело това чудо, и защо два слоя гипскартон?

Какво е федершини? :?

Трудно ли се изпълнява цялата процедура и майстор ли трябва да я прави или да подготвям психически от сега благоверния? :roll:
EDI - майстор
Ватата можеш да я направиш колконо искаш, но не по-тънко от 5 см.Но мисля, че за звукоизолация 10 ще е добре.Дв аслоя гипскартон за здравина и подобрена изолация.Може първи слой над ватата, а втория да е хванат с федершините.Федершините са едни ламаринени перфорирани профили, имат формана на трапец, отворен от към широката страна.С рапиди се хваща малката основа за стената/първия картон/, а втория картон също с рапиди се хваща за шината.Ако някой твой познат или съпруга ти има списания направи сам, в броевете от края на 2006 г. и началото на 2007 г. има схеми как се прави конструкцията.Не е кой знае какво, но си иска умения.
Galiaa - специалист
EDI

Много благодаря, ще поразровя..... а съпруга почва от довечера да чете :lol:
prascho - майстор
леле, няма се женя :-D .
Galiaa - специалист
prascho написа:
леле, няма се женя :-D .

ЕЕЕ споко де, не е толкоз страшно :-D

Пък е аз не съм чак :? такъв дзвер :cool:
EDI - майстор
Дръж са прасчо, не ти требе на баир лозе. :lol: