Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
Първо здравейте, нов съм тук, форума е чудесен и се надявам да съм полезен за напред макар и още "бос" в ремонтите и създаването на уют.
Така сега да кава какъв ми е проблема.. Решил съм да си направя диван, чийто основен матерял да е дунапрена. Видях такова нещо и направо се влюбих в идеята. Става въпрос за използването на твърд дунапрен за рамката (задната част и двата странични подлакътника, както и за долната част на седалката.. или местото на което фактически се седи), и мек дунапрен за придаване на леки форми на елементите и горната част на седалката. (ще се опитам да направя схема за да ме разберете по нагледно)
Цялата "конструкция" се залепва една за друга и се облича в кожа.
Какви са ми питанията..:
1. Откъде в София мога да си купя твърд дунапрен с дебелина поне 25см. и дължина поне 2м?
2. Какво лепило мога да ползвам с този матерял, такаче да е здраво залепено, но и да не се получи твърда споика и фактически да не е възможно даден елемент да се "отчупи"?
3. Как се реже дунапрен такаче да се получи равно отрязана повърхност, а не на вълнички?

ще драсна една схема за да ми видите основната идея

Прикачен файл

divan.jpg
светло зеленото е твърдия дунапрен
светло синьото е по-мекия
divan.jpg (38.16 KиБ) Видяна 12414 пъти
MIRRO - напреднал
За това от къде да си набавиш дунапрена не мога да ти помогна защото съм от русе.Но за лепенето във метро има спец.леило за дунапрен на прилична цена а става и хелмевект.Мой колега си направи същия диван стана доста добър за смешни пари.Успех сначинанието :)
MIRRO написа:
За това от къде да си набавиш дунапрена не мога да ти помогна защото съм от русе.Но за лепенето във метро има спец.леило за дунапрен на прилична цена а става и хелмевект.Мой колега си направи същия диван стана доста добър за смешни пари.Успех сначинанието :)
мерси ще проверя една оферта която научих вчера и ако всичко е ок ще направя степ-бай-степ на творбата ми ;)
ESPACE написа:
http://www.akropoli-bg.com/bg/accessories.html
варна, пловдив, хамбург ... ама софия няма :)
kaltchevmg - специалист
Някъде в форума имаше диван изцяло направен от стиропор. Ти можеш да ползваш идеята, като комбинираш двата материала. Мисля че стиропора е добър материал за основа и подлакътници например и освен това предполагам е по евтин.
Успех! Ще е интересно да покажеш какво се е получило.
shotik - майстор
На бул Хр.Ботев на трамвайната спирка посока гарата и бул.Сливница-магазин за дунапрен ,дамаски и тапицерски материали
november - помощник
Здравейте,знаете ли откъде в София мога да купя дунапрен на вълнички,пирамидки или както се казва?
Звънях в няколко фирми нямаше ;(
romanpm - майстор
Има Израелско лепило синьо на цвят и се разпръсква с въздушен пистолет при което слепването е меко и би се късало отвсякъде , но не и от там . Рязането става със специален двоен трион подобно на две ножовки движещи се насрещно :) Препоръчвам ти светлосин дунапрен това е качество ! :wink:

Тема "Дунапренени проблеми" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: