Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
Здравейте,майстори!Имам проблем с много влага и мухъл в стара къща на село.Стената е северна и е каменен зид около 50см. широк.Стаята е 40-50см. в земята и през стената просмуква влага и се руши вътрешната мазилка. Въпроса ми е,може ли отвъншната страна на зида да оголя основата и да положа някаква хидроизолация и каква?
например да положа черна насмолена хартия или да иззидам керемиди незнам даите някакъв съвет!!Искам отвътре да си сложа ламперия ама с тая влага не виждап как? Благодаря Ви предварително!!!!!!!
prascho - майстор
Лепиш фибран отвън някъде от 50 см в земята до 50 см над земята. Къщата мазана ли е нагоре?
Да къщата е измазана до горе и то стабилно.Има ли значение какъв фибран (дебелина и цвят)да положа?Нещо преди това да намажа?
Профи ,благодаря за галерията и линковете,обаче на мен ми трябва друго ...Да се положи примерно-грунд-марка
лепило-марка
цим.замазка-марка
Това ми е нужно.Благодаря !!!!и със здраве !!!!
Да къщата е измазана до горе и то стабилно.Има ли значение какъв фибран (дебелина и цвят)да положа?Нещо преди това да намажа?
Профи ,благодаря за галерията и линковете,обаче на мен ми трябва друго ...Да се положи примерно-грунд-марка
лепило-марка
цим.замазка-марка
Това ми е нужно.Благодаря !!!!и със здраве !!!!
Mori - специалист
Копаеш до основата на къщата, лепиш и ковеш фибран с дебелина от 3 до 5 см и шпакловаш с мрежа, както си се прави изолация. Като изсъхне шпакловката, мажеш с хидроизолационна битумна паста и туй то. Ровът който си изкопал запълваш с чакъл или още по-добре с по-едър речен камък и най-отгоре малко пръст и си готов. Важно е да осигуриш херметичност на горния ръб на фибрана, за да не натича вода зад него от фасадата на къщата. Това ще го решиш на място според ситуацията - зависи как ти идва мазилката на къщата. Технологията проста, ма иска пари за материали и малко хамалогия по копане.
Марките на шпаколовките нямат голямо значение - взимаш някоя сива за топлоизолация и готово.
здравеите и от мен сажалявам момчета ама чувека иска да направи нидро изолация а не топло изолация с този фибран само ще задалбочи проблема, за щото се пак е камак а не бетон ,има решение на неговия проблем .Аз се занемавам с това вече 3 г. и знам 4е може. Това с копането се прави да , но се намазжа камака с бетон контакт,слет това се измазва с силно циментов разтвор на хуросан и се остава да съхне и чак след това се полага спецялна хидро изолация, но това после за сега чао но ще пиша и останалото но се пак трябва да се работи.
prascho - майстор
dimitar.getov написа:
здравеите и от мен сажалявам момчета ама чувека иска да направи нидро изолация а не топло изолация с този фибран само ще задалбочи проблема, за щото се пак е камак а не бетон ,има решение на неговия проблем .Аз се занемавам с това вече 3 г. и знам 4е може. Това с копането се прави да , но се намазжа камака с бетон контакт,слет това се измазва с силно циментов разтвор на хуросан и се остава да съхне и чак след това се полага спецялна хидро изолация, но това после за сега чао но ще пиша и останалото но се пак трябва да се работи.
Аз ако го правя ще го направя като мори!!! Не виждам причина като се прави веднъж да не се направи като хората и да се сложи фибран. Той не е излишен. Мухъла се появява заради влагата. Не мисля, че с 50-80 см фибран ще се промени микроклимата в помещението. Парите отвътре може спокойно да си излизат през стената над почвата!!!! Топлоизолацията в случая е задължителна!!
hygro - майстор
Хидроизолацията се полага върху здрава основа - неправилно е да се слага върху фибран. В този смисъл dimitar.getov е прав. Фибранът се лепи върху хидроизолацията.
prascho - майстор
Сигурно си прав Хидро. В основите на блока до нас първо разтопиха черна мушама върху бетона и след това залепиха 1 см лилав хпс. На това му викат положена хидроизолация на блока.

Тема "Хидроизолация на основи на къща" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: