Ако незнаете къде да постнете въпрос или мнение, тука е мястото.
inkovsv - специалист
Става въпрос за автомата за затваряне на външна входна врата на блок.Сега е монтиран на крилото на вратата,а подвижното рамо е хванато за касата.Искам да го захвана на касата,а подвижното рамо за крилото на вратата.Но за целта трябва да се обърне движението на автомата.Това точно е въпроса ми,дали може да се обърне движението на автомата.
velsi - Почетен майстор
Да, може. Просто трябва да се завърти целия автомат на 180 градуса и рамото да се захване в оста от другата му страна.
inkovsv - специалист
Благодаря ,ще погледна какъв е автомата, но ми се струва ,че оста не преминава от другата страна.
velsi - Почетен майстор
Какъвто и да е автомата трябва да има ос от двете страни. Най малкото заради възможността да се монтира на лява и дясна врата. Ако няма значи е някакъв супер кучешки, щото и китайските за по двайсе и няколко лева даже имат.
inkovsv - специалист
Проблемът е ,че е поне на 30 години.
velsi - Почетен майстор
Е, там вече не знам. Да не е от едни големи кютуци дето бяха единствените автомати едно време? Ако можеш снимай го.
velsi - Почетен майстор
Ясно. А каква е идеята на цялата операция? Ако си работи защо искаш да го местиш? Имал съм ядове с такъв автомат. Защо просто не съберете по 1-2 лева от всички и не си купите нов, съвременен автомат?
inkovsv - специалист
Да ,това е най-логично.Но много трудно се сабират пари.А идеята е ,че Енергото смени електромерното табло ,което е по- дълбоко от старото и сега при отваряне на вратата(отваря се навътре),автоматът опира в таблото и пречи на пълното отваряне.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
inkovsv написа:
Да ,това е най-логично.Но много трудно се сабират пари.А идеята е ,че Енергото смени електромерното табло ,което е по- дълбоко от старото и сега при отваряне на вратата(отваря се навътре),автоматът опира в таблото и пречи на пълното отваряне.
Това ме подсети нещо. От доста време има изискване, по съображения за безопасност, вратите да се отварят навън. При паника - земетресение, пожар и тн бедстия ...сещаш се какво става, като се отваря навътре.
Проверяващите минаха през баш обществените сгради, писаха предписания, актове и тн, та по някое време се очаква да се сетят и за жилищните блокове.
Та помислете и за това.

Тема "Въпрос за автомат на входна врата?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: