Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
nasko1 - специалист
Здравейте колеги! Дойде ред и аз да лепя плочки в баня, за сефте ми е. За сега се спрявам с всичко за да стигна най сетне до плочките. Много ми харесват плочки лепени с фуга 4мм. видях една такава баня и ми хареса много и така си казах че фугите ще бъдат 4мм. на пода и по станите. Чета тука че фугите на баните не трябвало да бъдат големи, защото ще се напукат ли ? Взех фугин на Боро . Мисля че е добър, Дано нямам проблеми. Вие какво ще кажете!

Прикачен файл

111111111111.JPG
111111111111.JPG (29.85 KиБ) Видяна 6818 пъти
$64EN - специалист
да сложиш еластофикатор във фугиращата смес и като изсъхнат фугите ги мини с силиконов фиксатор на боро и няма да имаш никакви проблеми . можеше да си вземеш някаква фуга предназначена за дебели фуги ( по еластична ,но с еластификатора няма да имаш проблеми .

успех
ето тук може да видиш аз как фугираш една кухня
Time2Burn - специалист
Само нискокачествените плочки се лепят с фуги. Евентуално и малки плочки в кухнята. Но това си е твое решение....
nasko1 - специалист
$64EN написа:
да сложиш еластофикатор във фугиращата смес и като изсъхнат фугите ги мини с силиконов фиксатор на боро и няма да имаш никакви проблеми . можеше да си вземеш някаква фуга предназначена за дебели фуги ( по еластична ,но с еластификатора няма да имаш проблеми .

успех
А как става самото смесване на еластификатора с фугина. Разреден с вода еластификатор 1:1 , и след това се смесва с 1кг фугин така ли? Давам пример от снимката с шишенцето еластификатор и фугина. Колко е това шишенце 1кг ли е и той?
$64EN - специалист
nasko1 написа:
$64EN написа:

успех
А как става самото смесване на еластификатора с фугина. Разреден с вода еластификатор 1:1 , и след това се смесва с 1кг фугин така ли? Давам пример от снимката с шишенцето еластификатор и фугина. Колко е това шишенце 1кг ли е и той?
точно тъка се прави , смесват се първо еластификатора и водата ,разбърват се и тогава се прибавя фугата .
шишето е 1кг и този еластификатор е на ISOMAT , но да знаеш че като се прибави еластификатор и фугиращата смес дръпва малко по-бързо от колкото ако е само с вода , и не я оставяй нанесена дълго време върху плочките , че после пада едно търкане
EDI - майстор
По-добре си вземи една бакичка фугираща смес на ЦЕРЕЗИТ за баня - СЕ 40.
nasko1 - специалист
Вече съм взел фугина, и ще видя този еластификатор колко струва и ще си направя сметка. Мерси за съветите, скоро ще кача снимки да видите първата ми баня. Не е кой знай какво...но стана добре въпреки че плочките са от най ефтините 3-то качество... На баща ми не му се даваха мно пари и така... Иначе днеска приключих с плочките и утре ще фугирам и ще снимам.
$64EN - специалист
браво браво :) иначе за следващата баня или мокро помещение да знаеш това е фугата
Изображение
еди е 100% прав
nasko1 - специалист
Ама има ли цветови разновидности от тоя фугин? Иначе вече фугирах само с фугина, понеже съм от Царево тарсих в няколко магазина даже не са и чували за такъв еластификатор, $64EN дали така се казва точно.
$64EN - специалист
има различни цветове да . иначе този продукт го знам под името "еластификатор" ето кво пише за него от производителите ===>

http://www.isomat.gr/component/option,c ... /Itemid,68

Тема "За фугите на плочките в банята!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: