• 1
  • 2
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
tottenham - специалист
хора имам въпрос. видях стъклокерамичен плот на "Самсунг", който след като се включеше котлона на 1-ва, 2ра или 3та степен на нагряване работеше няколко секудни (т.е. реотана светваше червено) и след това се изключваше т.е. преставаше да свети. Това нормално ли е? колкото по висока степен му се задаваше времето на изклюване ставаше по дълго?!
Нормално ли е това, понеже си мисля, че би трябвало да нагрява, т.е. свети реотана постоянно, а интензитета на топлината да се променя без да изключва реотана?!
крум - специалист
Тз, това да не е раховец? :)
Работи на макс, пък като си реши, че е достатъчно нагрял, се изключва. Като поизстине плочата, пак се включва.
Така поддържа подходяща температура в зависимост от зададената степен. И е достатъчно икономичен.
Същото го прави и инверторния радиатор Адакс.
tottenham - специалист
да разбирам тогава, че това е нормално и котлона не е дефектен?
крум - специалист
Да, съвсем нормален е.
Нямам друг с керамична плоча, за да го сравня, но е и много бърз. (поне в сравнение със всичките нормални, които съм ползвал преди това).
Говоря конкретно за Самсунг.

И като вземем предвид, че не загрява наоколо, а само в очертанието, най-вероятно е и доста по-икономичен от обикновените.
rap66 - специалист
Плотовете са 3 вида - с нагревател, с нагревател+халоген и индукционен. Върху плота трябва да пише какъв е. Ако е нагревател + халоген, първо се включват и двата (халогена свети доста силно), след като се загрее нагревателя, халогена се изключва.
rusev - специалист
А ако е индукционен след няколко секунди работа без върху него да има съд за подгряване ще се самоизключи.
8180 - майстор
А да използвам темата - от трите вида, кои са по-добри?
Trifun - специалист
8180 написа:
А да използвам темата - от трите вида, кои са по-добри?
хмм, зависи ...
Аз лично бих заложил на индукционните, като най-безопасни - като махнеш тенджерата и си сложиш ръката - не можеш да се опариш :wink: Оставен на котлона лист хартия не може да се запали, пластмасовата чаша не се разтопява ...
Но пък те са по-капризни по отношение на съдовете за готвене - не с всеки съд работят - като ходиш да си избираш съдове, трябва да си носиш магнит - ако го лови магнит, значи и котлона ще работи с него :-D
Последна промяна от Trifun на ср апр 09, 2008 6:41 am, променено общо 1 път.
крум - специалист
И двойно повечко парички, разбира се :)
8180 - майстор
Трифун, Крум,
Благодаря.
Да разбирам ли, че индуктивно нагряват съда и после това, което е в него.
Солена вода в пластмасов съд (например) греят ли?
  • 1
  • 2

Тема "това проблем ли е със стъклокерамичният плот?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: