Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
tubleron - специалист
Здравеите.Предстои ми ремонт и доста време вече немога да измисля каква е последователността,с кое да започна наи-напред. Шпакловка,касите на вратите,вратите или пода??
Nini - напреднал
:? и аз се чудя дали първо трябва да се шпакловат стените или да се започне от къртенето на стария теракот на пода.добре,че задаваш този въпрос,за да мога и аз да се ориентирам с последователността.
prascho - майстор
шпакловка, под, врати

По отношение на втория пост: къртене, шпакловка, нова настилка
tubleron - специалист
prascho написа:
шпакловка, под, врати

По отношение на втория пост: къртене, шпакловка, нова настилка
На мен лично ми звучи по логично-под,врати,шпакловка. Ако вратите са след шпакловката няма ли като се изкъртят старите каси,пак да се наложи шпакловка.Или ако предварително съм ги свалил(старите врати)не трябва ли поне да се сложат касите на новите,за да се нагоди по тях шпакловката??
masterval - майстор
Не си споменавал нови врати? А това си е друг ремонт!
Майна, първо къртиш старите каси, правиш по отвес зидарския размер, който ти казва фирмата за вратите, след това е добре за монтираш касите, да шпакловаш, да боядисаш, да направиш пода, да подрежеш крилата по пода и т.н.
Но толкова подредено никога не става, ако сам ще правиш нещата. А ако викаш майстори, те си знаят.
prascho - майстор
Виж, не спомена какви врати ще слагаш както и какъв под ще правиш. Ако са пвц, аз бих извършил последователността: вадя касите на старите врати, правя сух под с посипка+фибра+гипсфазер, поръчвам си нови врати като съобразявам крайното покритие /паркет или ламинат и колко ще е дебел/, монтирам си новите врати, шпакловам, монтирам новото подово покритие и боядисвам.
tubleron - специалист
Звучи ми прекалено сложно(главата чак ме заболя) Дано маисторите да си знаят как се прави.Благодаря Ви за бързта информация.Живи и здрави
masterval - майстор
Звучи ми прекалено сложно(главата чак ме заболя)
ТО си е сложно, "Виж, не спомена какви врати ще слагаш както и какъв под ще правиш. Ако са пвц, аз бих извършил последователността"
:? :? :? [/b]

Тема "В каква последователност.." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: