• 1
  • 2
Почерпете информация и ценни съвети от темите за хидроизолация или разгледайте майстори и фирми за хидроизолация.
Новото нещо което чух е клапа в дограмата независимо каква е тя дали е дървена алуминиева или PVC.

http://www.standartnews.com/bg/article. ... cle=226926

Вижте за какво става вапрос.Само дето не разбрах кои ги слага тези неща и каде по точно се слагат
Takezo Sensey - модератор
Моето мнение че , е поредната ...
гпупост
ПВЦ , дограмата "диша" , с някакви приблизителни стойности от 1 метър кубичен за денонощие .

Ако не проветрявате често , ...едва ли тази "клапа" ще Ви спаси.
sspoko - специалист
В мисия моя дом по нова телевизия показваха нещо подобно ако не се лъжа слага се на прозореца http://www.misiamoiatdom.com/index.php?page=home.
velsi - Почетен майстор
Аз съм чувал, че бързо се задръстват и престават да вършат това, което трябва да върщат. По-добре ползвай номера с непълно завъртяната дръжка.
masterval - майстор
Струма чи се, че няма какво да им се задръства, само руснаците се оплакват от образуване на лед, но тук температурите са други. Струва ми се полезно, но преди струваха луди пари едни френски бяха и се монтираха допълнително. А сега има и готови профили.

Прикачен файл

Клапан.jpg
Клапан.jpg (13.74 KиБ) Видяна 16406 пъти
masterval kaji ot kade q nameri tazi snimka na tazi klapa
masterval - майстор
Търсиш в Гуглата на "вентиляция клапан окно" или нещо подобно. Имай предвид, че вече съществуват много системи и различни принципни подходи. Преди се монтираха вертикални откъм пантите, сега отгоре на крилото и пр.
Виж си личните съобщения.

Прикачен файл

климатичен клапан.jpg
климатичен клапан.jpg (115.9 KиБ) Видяна 16334 пъти
MASTER - специалист
Лично за мен, а и за Takezo Sensey както виждам тези клапи са като онези "екстри" по колите дето са напълно безполезни, но пък е престижно да ги имаш.

Никаква клапа не може да замени хубавото проветрение, или принудителната вентилация.

Имам някакви претенции, че разбирам от дограма, и такива клапи съм слагал преди 10 години,предполагам че съществуват долу горе от както съществува и дограмата :-D кога пък станаха новост.
zvetomil - специалист
Това е клапа за дограма,която може да се монтира впоследствие.Цена евтина.Пробиват се дупки през касата на дограмата.Клапата ги прикрива а вътрешната част ги отваря и затваря.Пропуска малко повече обем въздух,за обмяна.Върши работа при малко количество влага,за хора които не проветряват често.Също и за необитаеми жилища да се проветряват без да е отворен прозореца.

Прикачен файл

P6270058 [800x600].JPG
P6270058 [800x600].JPG (89.33 KиБ) Видяна 14673 пъти

Прикачен файл

P6270059 [800x600].JPG
P6270059 [800x600].JPG (73.55 KиБ) Видяна 14673 пъти
  • 1
  • 2

Тема "клапа в дограмата" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: