Ако незнаете къде да постнете въпрос или мнение, тука е мястото.
tuninghuman - специалист
Kаква външна врата да си купя? Търся съвети и насоки.
с какво заключване, какво трябва да има , какво не?
Искам да я сложа на апартамент - готов съм да отделя 1000+ лв
искам нещо добро, блиндирана,
чух че с ключ "меча лапа" били добри бравите ?
приемам всякакви съвети ...
поздрави.

tuka namerih ne6o

някои с преки впе4атления за тези:

http://www.tunadorbg.com/

http://archives.zavinagi.com/archive/in ... opic=91306
W123 - специалист
Сега ще и разкажа история по истински случай.
Когато се нанесох в този апартамент където съм все още под наем вече 8-ма година,хазяйна ми даде два ключа за желязната врата.Желязна?!Ами тя е от зората на демокрацията когато блиндираните бяха мит и легенда.Единия ключ някъде забегна и ми остана само един,в него нямаше повече,проверено е!
Един ден се прибирам и бъркам и ключ-нанай...
Обърнах света и няма и няма.Ужас...проклинах момента в който са сложили тази врата.
Какво да правя...звънях на пича и той ми каза че ми е дал и двата ключа,ми естествено отидох при един ключар и го докарах до в къщи.Човека погледна,светна с едно фенерче вътре в ключалката и каза че ще ми струва 50 лева да ми я отвори понеже ключалката наистина си беше касова и хич не беше ефтина.На онези цени струваше около 160 лева.Естествено се съгласих...де ще ходя.
Обърнах се с гръб и запалих една цигара.Не бях изпушил и половината,някъде около 1/3 и зад мен чух щрак-щрак-щрак.Точно три пъти колкото бях заключил сутринта и вратата се отвори.Гледах като жена крик на кола,с други думи се чесах по главата,мигах на парцали и така...
Предложих му на ключара да седнем долу в заведението да почерпя по една бира и той се съгласи.Седнахме и се заприказвахме.Това което разбрах от него и го послушах естествено е следното-да заложа вместо на яка блиндирана врата със сложен заключващ механизъм, на същата тази "смотана железария" като си купя една по-простичка за около 10 лева нова ключалка и сложа една "тъпа" аларма с един магнитен и един обемен датчик.
Така и направих и съм супер долволен и спокоен.
Ясно е че ако те нарочат няма мърдане и пак ще влязат.Като сложих алармата за проба я пуснах да пищи.Майкоооо каква врява се вдига в коридорите и какво ехо се получава в блока...ужас.Чак и аз побегнах за секунда но се сетих че живея там.Ефекта е поразителен.Веднага изкочиха няколко пенсионерки въоръжени с ножове,тигани,мотики и една с картчница MG останала й от войната с 800 патрона :-D
Така че съвета ми е същия.Сложи си една красива нормална врата за около 300-400 лева и една аларма за още 200 а с останалите пари жена ти ще си купи 2-3 чифта ботуши понеже тези 7 които има не са й удобни и не са красиви,а и за колата ще ти остане някой лев...
bullet - специалист
W123 написа:
Като сложих алармата за проба я пуснах да пищи.Майкоооо каква врява се вдига в коридорите и какво ехо се получава в блока...ужас.Чак и аз побегнах за секунда но се сетих че живея там.Ефекта е поразителен.Веднага изкочиха няколко пенсионерки въоръжени с ножове,тигани,мотики и една с картчница MG останала й от войната с 800 патрона :-D
Така че съвета ми е същия.Сложи си една красива нормална врата за около 300-400 лева и една аларма за още 200 а с останалите пари жена ти ще си купи 2-3 чифта ботуши понеже тези 7 които има не са й удобни и не са красиви,а и за колата ще ти остане някой лев...
:lol: :lol: :lol:
tuninghuman - специалист
w123 - aaaaaaaaaa много ми хареса разказа ... смях се зверски ... 800 патрона ... ахахха ...
Trailblazer - помощник
tuninghuman написа:
Kаква външна врата да си купя? Търся съвети и насоки.
с какво заключване, какво трябва да има , какво не?
Искам да я сложа на апартамент - готов съм да отделя 1000+ лв
искам нещо добро, блиндирана,
чух че с ключ "меча лапа" били добри бравите ?
приемам всякакви съвети ...
поздрави.
След като си готов да заделиш такава сума, защо не погледнеш входните врати на Solid55. Бих казал, че те са едни от най-добрите на пазара. Опционално има голям избор от екстри, които променят цената на вратата, но ако търсиш качество и добра защита - това е марката. Зная че много хора, като W123 ще намерят довод и ще кажат, че от скъпото голямя файда няма, ама то по принцип в днешният живот, какво има 100% сигурно? То е ясно, че след като една ключалка е измислена от човек, пак човек може да я отвори. Ето защо трябва да се създадат такива условия, че ако някой реши да ти разбива ключалката, да бъде максимално затруднен, т.е. фактора време да е срещу него. Ако не се справи бързо, ще трябва да се откаже. Аз например си купих за апартамента входна врата на посочената по-горе фирма с брава "Гарант" и допълнителен секрет. Посочената брава много ме впечатли с това, че отключването на ключалката става на 2 етапа:
През първия се вкарва ключа и ако е истинският и бъде разпознат от бравата бива допуснат до вторият етап чрез завъртане на 1/4 оборот. През 2-рия етап следва същинското отключване на ключалката. В комбинация на това, че сложих и допълнителен секрет, бих казал че и добър касоразбивач ще му трябва доста технологично време да се справи. Освен това тези врати са доста уякчени. В зоната на бравата са сложени вътрешни планки от твърда стомана не позволяващи опита за отваряне с лост, "кози" крак и т.н. За касата на вратата мога да кажа същото. Има разбира се и достатъчно много други екстри, но всеки според джоба си разбира се.
Не си мисли, че всичко това което изброих по горе се отнася за много скъпа врата. Такава излиза за около 1500 лв. Вероятно има и по-евтини на пазара с подобни екстри, но за мене тази е Мерцедеса на вратите :).

Тема "Kаква външна врата да си купя? Търся съвети и насоки." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: