Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Приятели
новодомец съм
вчера ми пуснаха тока и радостта ми беше за кратко при пускане на всички бушони се оказа че не всички кръгове работят
в спалнятя и детската има ток по контактите, в хола и кухнята които са заедно единствено имам ток в контакта усиленият за печката в банята също нямам както и осветлението ужас.......

Първо проверихме главното табло там е наред
губеше се една фаза от едно малко табло към апартамента и там е наред
до таблото в коридора тока си е наред
от там става мазало,дали нещо е объркано и закачено обратно или има ударен кабел
просто доста са нещата за да има ударен кабел.
Не работи осветление, всичко в банята, целият кръг в хола без усиленият контакт за печката и така
.не знам от къде да започна,
и мисълта че трябва да се кърти ме побърква
Моля за идеи,коментари,
помощт
всичко ще ми бъде от полза
mitcd - специалист
Най напред внимавай ,че да не е спестена или прекъсната някъде нулата.Тогава може да стане лошо макар че не ти работят уредите.А затова как да се оправиш моят личен съвет е да извикаш някой който знае.Щото от твоя въпрос си мисля че не би се оправил сам.
Justy - майстор
Споко - не си първият, няма да си и последният с този проблем. Не е в нулата. Можеш ли да постнеш скица с обозначения на ел. изводите?
mitcd - специалист
Не знам дали ще е първия или последния ,но на един приятел бойлера караше 8 години с нула през комшиите(за реотана става въпрос). Докато не сложи гъвкави връзки вместо тръби.Добре че не се отрепа някой.
Fori - специалист
Здравей, като е нов няма ли гаранция от строителя?
Редно е когато човек даде една шапка пари на м2 да си потърси гаранцията, аз лично бих ги търсил до дупка или поне докато не ми излезе по скъпо да ги преследвам, отколкото да наема други. Дано ти признаят рекламацията. Успех.
Petyr - специалист
bbankov написа:
Тези дни си монтирах едни лампи по тавана
за късмет при монтажа на последната при пробиването ударих кабел
и сега верига от 4 контакта по стените не работят сигурно съм ударил тяхният кръг

При отваряне на ел. таблото и замерването видях че на 2 клеми няма ток
Значи 3 кабела от главното табло влизат в моето и от там във всички предпазители поотделно, замерих долната част на автоматичните предпазители всички светят при замерването на горната част в 2 от тях не свети значи , това е мястото , където е проблема, на тези 2 места дали за изгорели автоматичните предпазители- може ли да изгорят от късото дадено от бормашината , или не свети защото има прекъсване по веригата , ще съм благодарен на компетентно мнение от вас

благодаря предварително
Petyr - специалист
tysonlkr написа:
bbankov написа:
Тези дни си монтирах едни лампи по тавана
за късмет при монтажа на последната при пробиването ударих кабел
и сега верига от 4 контакта по стените не работят сигурно съм ударил тяхният кръг

При отваряне на ел. таблото и замерването видях че на 2 клеми няма ток
Значи 3 кабела от главното табло влизат в моето и от там във всички предпазители поотделно, замерих долната част на автоматичните предпазители всички светят при замерването на горната част в 2 от тях не свети значи , това е мястото , където е проблема, на тези 2 места дали за изгорели автоматичните предпазители- може ли да изгорят от късото дадено от бормашината , или не свети защото има прекъсване по веригата , ще съм благодарен на компетентно мнение от вас

благодаря предварително
Според мен тези предпазители са изключили или са си отишли (в зависимост от това какъв вид са) :?
Много ясно че може да изгорят от "късо дадено от бормашината" :wink: При пробиването си направил късо и съответният предпазител се е активирал :wink:
Trifun - специалист
А може и да не са наредени всичките в една посока - т.е. някои предпазители да са включили като крачето им е нагоре, а други да се включили като крачето им е надолу - аз лично съм виждал подобни изпълнения !
Имах чувството че таблото беше правено от овчар, а не от електротехник, ебаси ...

Тема "Моля за съвет и помощт" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: