• 1
  • 2
Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
касада - напреднал
Поздрави на всички!Отново имам нужда от малко помощ.Казаха ми,че е желателно де сложа филтър за варовик преди газовия котел,който ше инсталираме/водата ни е много варовита/Някой може ли да ми каже от къде мога да си купя това чудо?Има ли различни модели или са стандарни :?
vesel - специалист
Понеже всички оферти, които намерих ми се сториха със височки цени реших сам да си направя такова устройство за предпазване от натрупване на котлен камък. Схемата видях от тук:
http://homemaster.hit.bg/vodoprovod.html
vesel - специалист
Не ми остава време да го сглобя, нищо че е елементарно :-D Ако прочетеш описанието и принципа на действие на някое от фабричните устройства и те ще ти се видят като майтап :roll:
hygro - майстор
Само ще си направиш беля, ако разчиташ на разни магнитни преобразователи или онова генераторче с 555. Това е несериозно...

Виж тук: http://www.napravisam.bg/forum/viewtopi ... 1906#11906
касада - напреднал
Здравейте-пьрво да се извиня,че така изчезнах,но беше по независими от мен причини :) Но моят проблем си остава. Монтирах газовия котел-забравих да кажа,че е дву контурен,така и не сложих филтьр,защото в крайна сметка никои не даде гаранция,че няма да се натрупа варовик въпреки филтъра----/притеснява ме проточния кръг за топлата вода,а не за парното/Та имам една идея но незнам дали е удачна--ако развивам входа и исхода на проточния кръг на бойлера и периодично го промивам с някакъв раствор ще успея ли да избегна да се задръстят тръбичките вътре?Но от какво да бъде раствора и с каква концентрация/когато карах курсовете за шофьор ни казваха,че се слагало мисля,че солна киселина беше ,в радиатора за почистване на системата от котлен камък/ Трябва ли този раствор да минава под налягани и все пак колко често да се прави?Какво мислите а?
romanpm - майстор
касада написа:
Поздрави на всички!Отново имам нужда от малко помощ.Казаха ми,че е желателно де сложа филтър за варовик преди газовия котел,който ше инсталираме/водата ни е много варовита/Някой може ли да ми каже от къде мога да си купя това чудо?Има ли различни модели или са стандарни :?
Трябва веднъж да се прекара водата през волвфатит - това е специална смола която поглъща варовика . Ще те насоча към най-простия вариант .Вземи назаем от някой кафеджия филтъра от голяма кафемашина който е като висока тенджера под налягане нека постои една нощ със кило сол /така се регенерира волфатита/измий я докато престане да тече солена вода и е готов да ти свърши работата -пълниш системата през него , има си входни и изходни накрайници за мъркуч ! Прави се веднъж като пълниш системата или ако нон стоп трябва водата да преминава през такъв съд , купи си продават ги отделно за кафемашини , но не забравяй регенерация веднъж месечно поне!:)
касада - напреднал
Здравейте- romanpm,дано не ми се обидиш,ама си мисля,че не си прочел внимателно втория ми пост-става на въпрос за проточния /кръг/-този дето дава топла вода на чешмата :) ESPACE-дали това ще е приложимо и за газовия котел :? струват ми се доста сложни :sad: За кръга на парното например ми казаха изрично,че не мога да наливам антифриз,защото рзяждало незнам какво----еее тук ще се промива само за момент-няма да циркулира,ама знам ли,че за това питам,ако някой познава тоз вид котли :roll: Абе някй може ли да ми покаже как се лепят цитати?
  • 1
  • 2

Тема "Филтър за варовик-знаели някой от къде.....???" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: