Тук ще поместим информация за всички статии които искате да напишем.
любител - специалист
Не попаднах на такава тема, а ми се струва, че е интересна за обсъждане.

Ако не съм догледал се извинявам и просто дайте връзката.
Тани - модератор
http://www.napravisam.bg/forum/search.php

Това е много полезен линк! Препоръчвам го на всеки , който иска да ПОПАДНЕ на нещо!

Е добре де не се ли сещате , че така само затруднявате всеки , който след това търси нещо! Надали на някой ще му е приятно като напише " стъклени тухли" в търсачката , да попадне на това как чета конско на някой , който му е по лесно да пише нова тема, отколкото да ползва търсачката!

ЗАСРАМЕТЕ СЕ ВЕЧЕ!

Нека модераторът изтрие мнението ми , след като авторът на този коментар потвърди , че го е прочел!
batman - специалист
Напълно подкрепям Тани! Нека всеки след като се е поровил в сайта и е получил някакъв минимум от знания да не задава излишни въпроси, макар че глупави въпроси по принцип няма (всеки си пита според моментното си нивото на компетентност и това е напълно нормално)! И все пак, преди някой да запита каквото и да е, нека правилно да формулира въпроса си т.е. да уточни какво точно не му е ясно и след това да търси от останалите съответната помощ!
Тани - модератор
batman написа:
Напълно подкрепям Тани! Нека всеки след като се е поровил в сайта и е получил някакъв минимум от знания да не задава излишни въпроси, макар че глупави въпроси по принцип няма (всеки си пита според моментното си нивото на компетентност и това е напълно нормално)! И все пак, преди някой да запита каквото и да е, нека правилно да формулира въпроса си т.е. да уточни какво точно не му е ясно и след това да търси от тях съответната помощ!

Нищо подобно! Нека пита каквото не му е ясно! С удоволствие ще му отговорим! Но да задава въпроси за които е писано няколко пъти вече си е :? :? :?
velsi - Почетен майстор
Вижте сега. Лесно е да се каже "ползвайте търсачката", обаче уверявам ви понякога не е толкова лесно. Особено за човек, попаднал за пръв път във форума. Лично на мене ми се е случвало по половин час да ровя и търся старо мнение или снимка, писани от мене самия! Дори ми се е случвало да не намеря и да се откажа, защото търсачката не ми дава искания резултат. Човека е казъл: "не попаднах на такава тема". Ако знаете линка-дайте го.

Към питащия: виж в тази тема.
Тани - модератор
Велси , често давам линкове , когато и аз не мога да намеря с търсачката това което търси питащия. Случая обаче не е такъв , затова си позволих този тон!

Към питащия : Виж линка който съм ти дал и в него въведи "стъклени тухли" , избери "Търси за всички въведени думи" и освен линка на Велси , ще ти излязат още 9
любител - специалист
Вече може да го трие макар, че да си кажа търсачката ме накара да чета 5 страници линкове от които само в 2 имаше нещо по същество за изработката и тук-таме препратки към галерията.

На практика открих, че когато е има настройка да търси мнения резултатите всеки път са различни.
Тани - модератор
любител написа:
Не попаднах на такава тема, а ми се струва, че е интересна за обсъждане.

Ако не съм догледал се извинявам и просто дайте връзката.

любител написа:
Вече може да го трие макар, че да си кажа търсачката ме накара да чета 5 страници линкове от които само в 2 имаше нещо по същество за изработката и тук-таме препратки към галерията.

На практика открих, че когато е има настройка да търси мнения резултатите всеки път са различни.
Все пак имало полза от линка които ти дадох :-D , а ако нещо не е описано както трябва или ти трябва отговор на конкретен въпрос , може да го зададеш във вече започнатата тема! Надявам се да не си се обидил , а да го приемеш като градивна критика!
Успех в каквото си се захванал!
любител - специалист
Критиката си е критика.

Покрай нея научих И :) куп други неща за строителството, което в интерес на истината не ми е силна страна поне откъм практическо изпълнение.

Та с какво съм се захванал.
Правя едно преустройство като от бивш килер си имам кухненски бокс.
Това е правено доста отдавна, но доста нескопосано и сега искам да си го направя аз.
Избита е дългата стена на килера към стаята-трапезария-всекидневна (СТВ :cool: ) и има една къса към 1,20 граничеща с коридора -там е била вратата на килера. Тази същата замислям да стане от стъклени тухлички за да "пусна" естествена светлина и в двете посоки от нишата към коридора и обратното. Вратата на СТВ е на ъгъла с тази стеничка и досега само от там към коридора влиза светлина та затова казвам, че светлината ще прониква и в двете посоки през стъклената стена.
Засега ми се очертава като проблем, че през настоящата стена преминава трасето със захранване на СТВ, а конзолите на осветлението са монтирани на челото и.
Замислих се за екзотични варианти за монтиране на конзола за ключ в разпробита ст. тухличка, като основното трасе ще преместя на друга стена и към конзолата ще минават само тънките кабелчета за осветлението вградени във фугите на зидарията. Мисля, че място във фугите има предостатъчно щом се подлагат за здравина 4 мм пръчки. Но как да отрежа отвора за конзолата е въпрос с повишена трудност. Дали ще стане с короните продавани за тухла или нещо подобно??
А и да не забравя да попитам дали в системите тухлички продавани у нас има ъглови такива. И изобщо търся информация какво е налично у нас. В това, което видях по темата имаше готови системи с едни пластмасови лайсни за монтаж с лепило. Има ли го това у нас и къде да го търся.
Общо взето това ме вълнува. Приемам и идеи за изпълнение на целта ми.

Тема "Стъклени тухлички" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: