Най - вълнуващия въпрос зимно време.
morfei1 - специалист
Аз да попитам, чрез "намаляне на подаването" какво точно имате предвид?

-Скъсявате паузите между дозите, което би трябвало да увеличава мощността.
-Удължавате паузите между дозите, което би трябвало да намали мощността
-Скасявате дозите, което също намаля мощността
-Удължавате дозите, което също намаля мощността.

:?
ср дек 11, 2019 7:13 pmRumen89 написа:
1500 станици един човек не снима как е правилното горене на горелката. Между другото и аз повече няма да горя слъчогледови прелети. Котела ми е пригоден да се изхвърля пепел веднъж седмично но при цена 300 лв и 350 на дървесните найстина не си заслужава. Между другото намали подаването драстично и разхода ми е 30 килограма без да влиза горелката в съспент.
Добре е, когато постигаш нещо и то те удовлетворява.
Калин е снимал, ако иска ще качи. Повече от задоволително и прилично горене.

Морфне, намалявам подаването означава, че намалявам работата на шнека. Вкарват се по малко пелети, мощността намалява.
Гениалните неща са прости, както потвърди Спека.
Контролера на Грейко е уникален и ако замениш твоя, няма да сгрешиш.
Rumen89 - специалист
ср дек 11, 2019 7:49 pmТрифон П.Трифонов написа:
ср дек 11, 2019 7:13 pmRumen89 написа:
1500 станици един човек не снима как е правилното горене на горелката. Между другото и аз повече няма да горя слъчогледови прелети. Котела ми е пригоден да се изхвърля пепел веднъж седмично но при цена 300 лв и 350 на дървесните найстина не си заслужава. Между другото намали подаването драстично и разхода ми е 30 килограма без да влиза горелката в съспент.
Добре е, когато постигаш нещо и то те удовлетворява.
Калин е снимал, ако иска ще качи. Повече от задоволително и прилично горене.

Морфне, намалявам подаването означава, че намалявам работата на шнека. Вкарват се по малко пелети, мощността намалява.
Гениалните неща са прости, както потвърди Спека.
Явно съм пропуснал може ли номер на страница.
ср дек 11, 2019 8:09 pmRumen89 написа:
Калин е снимал, ако иска ще качи.
Явно съм пропуснал може ли номер на страница.
Не се чете внимателно, а се чете "потребителски".
Сега да не ми се разсърдиш?!!
Вече ще съм МНД.
morfei1 - специалист
Трифка, няма смисъл. Моят работи на абсолютно същия принцип, с тази разлика, че нагласам максимална и минимална, и всички мощности между тях контролера си ги наглася сам няма чуденки и проблеми с междинните, според зависи колко степенна модулация искам. За мен степените са важни. Колкото повече, толкова по-плавно се покачва и понижава температурата. В разхода едва ли ще има разлика. Там играят други неща.

Вече му знам и кътните зъби и не го заменям за нищо на света. Липсва ми само седмичен график и отдалечен он/офф, но знаеш, че виси от няколко седмици в шкафа и чака инсталация :).

Беше ми интересно как е при Грейко, явно основния принцип е един и същ, то няма и как да е различен, но реализиран по различен начин.

Кой на каквото е свикнал и се е научил.
ср дек 11, 2019 9:04 pmmorfei1 написа:
Кой на каквото е свикнал и се е научил.
Разбирам.
Принципа е един и същ, само инженерните решения са различни.
С Грейко е лесно от самото начало. Няма го периода на разгадаване логиката на контролера.
Dikata123 - напреднал
Здравейте Друзя,от тази сутрин приключих с КЕПИТО останаха ми 10 чувала оставих ги за напролет живот и здраве.Заредих с дървени пелето лятото бях купил 6 тона от местен производител дървени от Акация(салкъм) на 340 лв тона,та сутринта изпразниха заредих и запалих,съответно намалиха и подаването на пелето и малко вентилатора,първи впечатления пепелта няма нищо общо остава съвсем малък прах няма буци няма шлака и тн.осветеноста цял ден не пада под 176-186 докато при слънчогледа беше моментно първите няколко часа.Тая вечер забелязах аномалия с тоя вентилатор,Примерно на P2 съм го нагласил на 48% то не се спря 1400-1500-1600-1700 оборота малко пада пак се вдига намаля няма ефект.отивам след 20 мин,на 1200 оборота поседя малко оп на 1400 после пак надолу нагоре шантави работа.Как си ги определя горелката и от какво зависят да варират така с голяма разлика не знам? И друго странно забелязах стоя си до котела грешката едно постоянно цъкане пукане незнам как да го обесня,цък цък пук пук, от самата глава на горелката все едно мн се нагрява и си пука и цъка.
morfei1 - специалист
ср дек 11, 2019 9:14 pmТрифон П.Трифонов написа:
Разбирам.
Принципа е един и същ, само инженерните решения са различни.
С Грейко е лесно от самото начало. Няма го периода на разгадаване логиката на контролера.
Трифка, нищо против Грейковците, но ако тази тема липсваше и простосмъртните потребители нямаше от къде да се запознаят с управлението, четейки мнения на вече използващи и ръчкащи по настройките. Мъглата щеше да е същата, поне в началото. Да, Грейко сигурно имат много подробно ръководство, също като моята, но едно е да четеш и се запознаваш със сухо ръководство, друго си е да получиш инфо от първа ръка от препатили, кое, как защо. Колкото повече ползващи и пишещи, толкова по-добре.

Затова и е предпочитана, не щот е нещо извънземно прави пълно изгаряне и харчи по-малко от другите, а защото хората, които търсят и се интересуват попадат на нея и са спокойни, че има от къде да получат инфо при нужда и проблеми. А това е важно, щот да разчиташ на инсталатори, не е работа. Тези които разбират са велики и заети, останалите могат да влошат проблема повече.

Другия тип потребители си купуват каквото им сложат, ползват си го и нямат нашите дертове, оптимално горене, нисък разход, бучки и т.н.т. глупости :lol:
Dikata123 - напреднал
Прикачен файл:
received_578813336278452.jpeg
Това нормално ли е според вас?На тия проценти вентилатор да е толкова оборота?
ср дек 11, 2019 10:26 pmmorfei1 написа:
Прекалено си затормозен с твоя контролер, та сигур затуй толко много разсъждаваш.
Грейковския контролер просто го отваряш и всичко си е ясно и просто написано.
На кой колко му увира акъла, друга работа е.

Молба към Грейковци и Натурелци.
-Махнете ги тия обороти, че хората се вторачват, бъркат се с тях и постоянно човъркат в настройките! Едва ли не полтъргайст ги променя. Просто не могат да разберат, че условията, в такава сложна система се променят, а това влияе на производителността на горкият вентилатор. Това, за зла участ на Анди, вече и на Диката, е отразено на картинката.

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: