Най - вълнуващия въпрос зимно време.
ср дек 11, 2019 3:34 pmandy_forresite написа:
ср дек 11, 2019 12:31 pmТрифон П.Трифонов написа:
...Анди, неведнъж съм казвал, че ме кефиш, но прекаляваш. Имат те за капацитет Брато, а това изобщо не е така.
Я се приземи, спри си "буфера", изключи стенния, вземи пелети керпи и давай по термоглави да те видя. Ама променяй и волтажа по 5 пъти на час с 20 волта. За капацитет като теб някакви разлики от по 180-190 rpm/min едва ли ще са проблем. Дали ще са 1050 или 1230 какво значение има?! Аз ако си ползвах пелетарника с тръгни/спри през час, само газ да ламарината, нямаше да пиша. Направо ти казвам, че щеше да ме е срам да пиша че горелката "работи" по този начин.
Анди, тоя ти пост обяснява разликата между мен и теб, между мен и повечето тъжители.
Изброените джаджи, аз ги сложих след като четох. После вече мога да пиша, колкото си искам и няма да ги махна. Волтажа ми също кове- онлайн ЮПС.

Стадивари, профита са другите, дето изброи.
Видно е, че явно имаш някакъв чаршаф (покритие), ама е на друго диванче. Инак нямаше да ти влезе в устата тос Чобан. Зел си го навътре- предупредих и Съжалявам!
morfei1 - специалист
ср дек 11, 2019 3:34 pmandy_forresite написа:
Ама променяй и волтажа по 5 пъти на час с 20 волта. За капацитет като теб някакви разлики от по 180-190 rpm/min едва ли ще са проблем. Дали ще са 1050 или 1230 какво значение има?! Аз ако си ползвах пелетарника с тръгни/спри през час, само газ да ламарината, нямаше да пиша. Направо ти казвам, че щеше да ме е срам да пиша че горелката "работи" по този начин.
Вариант също ти е и ел. глави и работа по график според зависи за колко време ти изстиват помещенията. Примерно 2часа гонят 23.5C след това 2часа свалят с 0.5-1C и горелката не пали за лудо, след това отново същото. Горелката пали и работи за всички радиатори, докато постигне температура. Така си регулираш натоварването към котлето и то доста равномерно според мен. Температурата във всяка стая е постигната понеже всяка глава си гони темп. според заданието и датчика и. Стаите са различни, радиаторите също, главите работят с различно положение на отворен вентил. В един момент затварят, котела достига темп. и почива, до следващото отваряне на главите. Колкото и да ти е калпава къщата, помещенията изстиват приблизително еднакво, съдейки по моята къща и всички датчици, които следят температурата в нея. Разлика да има до 0,5C. Няма как един СТ сложен някъде си по етажа, да ти направи комфорта в 5 различни помещения на 100кв.м или дори повече. Някои вярват, че е много по икономично с него, щот стоят на по-студено, ама ги грее мисълта, че им е евтино щот някой си е казал някъде си, че държи котела изключен по-дълго време. Да ма изключения котел топло не прави, спестеното си го наваксва, а докато го наваксва ти стоиш на студено чакайки да дойде топлото. С тия обиконевените механични глави, не става работа, изкъртил съм си нервите миналият сезон, пък и предходните. Колкото и да са смотани обаче, все пак са си някъв контрол на темпа и са по-добре от нищо, но тази прецизност, която гониш, няма как да я постигнеш с тях, ако щеш и при котела да легнеш да спиш. Няма как с тях да регулираш едновременното затопляне на всички помещения. Механичните глави са си вълци единици, всяка си прави кот си иска, и горелката долу откача.

Варианта със скопяване на горелката и продължителна работа на минимум, очевидно не работи при теб. Щом не си доволен.
Последна промяна от morfei1 на ср дек 11, 2019 5:33 pm, променено общо 1 път.
filmatoplo - майстор
В моя град -никой не иска да гори слънчогледови пелети ,без значение цената -си горят дървесни.
morfei1 - специалист
ср дек 11, 2019 5:33 pmfilmatoplo написа:
В моя град -никой не иска да гори слънчогледови пелети ,без значение цената -си горят дървесни.
Ем то тва е като да си купиш нова дизелова кола, и да я караш с "олио". Общо взето работата е като да ходиш цял ден с тесни обувки, само заради удволствието, което ще изпиташ вечер, след като ги свалиш :wink:

Мен хамалуването на дървесните ми идва в повече, не знам ко ще е с такива..... ама разни хора, разни интереси. На всеки елката смята различно.
kalin72 - майстор
Морфей, а защо никой не споменава, че е добре да има, и най-вече трябва да има и трипътен на котела, както и трипътен към радиаторите? Тоест, схемите на Атмос.
Тогава няма ли да работи системата както трябва, безпроблемно, и без да прави буци, нагар, нам си кво?
Аз съм с два трипътни, с механични термоглави, и със стаен термостат, поставен в най-топлата стая. Да, най-топлата стая. Ами нямам оплаквания от горенето, нямам оплаквания от 23-24те градуса у нас, навсякъде по етажите. Защо при мен да стават нещата, а при Анди не? Отговора е ясен, мисля.
filmatoplo - майстор
Не, сравнението е не точно ,проблем няма ако горелка Грейко си гори само дървестни .Хората не желаят повечето пепел ,защото им било писнало от дървата преди да минат на пелети.
kalin72 - майстор
За мен е глупаво да горя дървесни пелети, ако мога да горя слънчогледови - от гледна точка на това, че слънчогледовите пелети се правят наистина от отпадък, докато дървесните не- отсичат се гори, за да се правят пелети, и малко фирми работят само с отпадък от гатери и фабрики за мебел. И слънчогледа е много по-бързо възобновяем източник, сравнено с гората.
На второ място идва цената. И на трето удобството при чистене - не ми пречат 2те минути дневно или на два дни, дето отделям да изхвърля пепелника.
Егаси Хоремага дето стана.

"Хоремаг е остарял термин за комплексно заведение за настаняване, хранене и търговия на дребно, ползван в средата на ХХ век в България.

Думата е неологизъм, създаден като съкращение от ХОтел-РЕсторант-МАГазин.

Те са продължение на традицията на странноприемниците от миналото, предлагали подслон и храна с търговски интерес. Хоремаци са съществували в България през 1950-те години. Стопанско предприятие „Хоремаг“ при Градския народен съвет в Русе е създадено през 1947 г. и е закрито през 1950 г.

Обикновено функцията „хранене“ е най-добре развита и затова в разговорния български хоремаг е синоним на кръчма. Терминът днес не се използва в първоначалното му значение и в даден контекст може да има ироничен оттенък - „не е ресторант, а е хоремаг“ (тоест има от всичко по малко). Сред народа битува и алтернативна версия на съкращението "хоре-маг" тъй като обикновено с думата се обозначава местната кръчма народната версия е "хора" влизат "маг"арета излизат."

https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A5%D0 ... 0%B0%D0%B3

По младите едва ли ги помнят.

Темата е съвсем друга, другарки и другари.
spec - специалист
ср дек 11, 2019 5:48 pmТрифон П.Трифонов написа:
Егаси Хоремага дето стана.

"Хоремаг е остарял термин за комплексно заведение за настаняване, хранене и търговия на дребно, ползван в средата на ХХ век в България.

Думата е неологизъм, създаден като съкращение от ХОтел-РЕсторант-МАГазин.

Те са продължение на традицията на странноприемниците от миналото, предлагали подслон и храна с търговски интерес. Хоремаци са съществували в България през 1950-те години. Стопанско предприятие „Хоремаг“ при Градския народен съвет в Русе е създадено през 1947 г. и е закрито през 1950 г.

Обикновено функцията „хранене“ е най-добре развита и затова в разговорния български хоремаг е синоним на кръчма. Терминът днес не се използва в първоначалното му значение и в даден контекст може да има ироничен оттенък - „не е ресторант, а е хоремаг“ (тоест има от всичко по малко). Сред народа битува и алтернативна версия на съкращението "хоре-маг" тъй като обикновено с думата се обозначава местната кръчма народната версия е "хора" влизат "маг"арета излизат."

https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A5%D0 ... 0%B0%D0%B3

По младите едва ли ги помнят.

Темата е съвсем друга, другарки и другари.
Щото пък в тези 1224 страници всичко е по-темата !?
А и твоето гореописание е най-вече по темата !?
Не се чувствай натоварен с функций на модератор, моля, и се замисли върху второто ми мото (най-отдолу).
Не е нужно да коментираш всичко и всеки, защото на това му викат с купешката за тебе дума "спам".
Rumen89 - специалист
1500 станици един човек не снима как е правилното горене на горелката. Между другото и аз повече няма да горя слъчогледови прелети. Котела ми е пригоден да се изхвърля пепел веднъж седмично но при цена 300 лв и 350 на дървесните найстина не си заслужава. Между другото намали подаването драстично и разхода ми е 30 килограма без да влиза горелката в съспент.

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: