Най - вълнуващия въпрос зимно време.
чет яну 02, 2020 4:37 pmtihomir123 написа:
Ще я завъртиш. Изрежи един красив отвор в капака на кутията.
Така я скапваш. Може да изкара 5 години, но защо?
Щом са еднакви и едноскоростни, значи дебитите през радиатори и подово са еднакъви. Все едно да впрегнеш кон и магаре в каруца за чифт. Хм, не знам дали можеш да си го представиш.
tihomir123 - специалист
чет яну 02, 2020 5:06 pmТрифон П.Трифонов написа:
чет яну 02, 2020 4:14 pmandy_forresite написа:
Кнежките бяха по-калорични с около 15%. Керпи иска малко повече обдухване от тях. Също така капацитетът на шнека е по-голям с керпитата. Тоест трябва да намалиш подаването с пелети Керпи на фона на тези от Кнежа.
Подовото е с 4 кръга и помпата трябва да се завърти на 90 градуса така, че винтчето за голяма отвертка да застане хоризонтално (сега е вертикално).
Другото не мога да го разбера. Аз знам че помпата смуче от смесителя и набутва в топлия разпределител. Тук все едно бутам в студения. Знам ли.
Така изглежда наистина но в случая червените кранчета са на студената вода,а сините на топлата помпата не мога да,я завъртя защото ще излезе от кутията и няма да се затвори вратичката но наистина и двете помпи въртят май цялата система защото като загася горелката и спре помпатахна котела онази за подовото продължавахда върти цялата вода
Ще я завъртиш. Изрежи един красив отвор в капака на кутията.
Така я скапваш. Може да изкара 5 години, но защо?
Щом са еднакви и едноскоростни, значи дебитите през радиатори и подово са еднакъви. Все едно да впрегнеш кон и магаре в каруца за чифт. Хм, не знам дали можеш да си го представиш.
Ок съгласен съм не знам как да го направя тогава кажете вие как да стане?
чет яну 02, 2020 5:12 pmtihomir123 написа:
...Ок съгласен съм не знам как да го направя тогава кажете вие как да стане?
http://karapetrov.com/blog/%D1%85%D0%B8 ... %B5%D0%BB/
Прочети и гледай! На теб ще ти трябва с вход-изход за котела и два изхода и два входа за двата кръга (радиатори, подово).
Ако те дразни помпата, можеш да ѝ залепиш етикет на Джак.

Хм, сега се сещам, че ще ти трябва още една радиаторна помпа.
Аз бих си го направил така, защото не знам друга схема, която да е подходяща.
tihomir123 - специалист
чет яну 02, 2020 5:18 pmТрифон П.Трифонов написа:
чет яну 02, 2020 5:12 pmtihomir123 написа:
...Ок съгласен съм не знам как да го направя тогава кажете вие как да стане?
http://karapetrov.com/blog/%D1%85%D0%B8 ... %B5%D0%BB/
Прочети и гледай! На теб ще ти трябва с вход-изход за котела и два изхода и два входа за двата кръга (радиатори, подово).
Ако те дразни помпата, можеш да ѝ залепиш етикет на Джак.

Хм, сега се сещам, че ще ти трябва още една радиаторна помпа.
Аз бих си го направил така, защото не знам друга схема, която да е подходяща.
За съжаление нямам представа какво е това и не знам как работи просто няма да стане при мен.На все пак благодаря за инфото
andy_forresite - майстор
Освен завъртане на помпата нищо друго не му трябва.
Хидравличен разделител не е нужен в 80% от случаите, когато се препоръчва. Трябва да се проследи на място как е направено.
Еднакви помпи на еднакъв режим/скорост на два отделни отоплителни контура не означават равни дебИти л/ч през всеки от тях. Дали се получава конфликт между двете помпи също не може да се каже без да се погледне отблизо. Аз поне нямам екстрасенски способности - виждам няколко тръби на площ 0.2 кв.м. и вече знам цялата схема на подключване.
шоп - майстор
помпата не мога да,я завъртя защото ще излезе от кутията
Ми сложете по-дълбока кутия или питайте този, който монтира помпата в тази кутия как да стане монтажа за да е правилен.
tihomir123 - специалист
чет яну 02, 2020 6:09 pmшоп написа:
помпата не мога да,я завъртя защото ще излезе от кутията
Ми сложете по-дълбока кутия или питайте този, който монтира помпата в тази кутия как да стане монтажа за да е правилен.
Аз съм го правил това
шоп - майстор
Ами, лошо, няма на кого да се сърдите:-)
Разбира се има и сравнително лесни начини, без къртене да увеличите дълбочината на кутията.
Tzinata - специалист
ср яну 01, 2020 1:23 pmТрифон П.Трифонов написа:
Направих едно клипче...

https://photos.app.goo.gl/RmzrtH8ypNAfKQEk7

Нека е честита за всички!
Честита нова година на всички.
Проблема с вентилатора (оборотите) го дъвчем, незнам колко време вече.
Нямам никакви познания по електроника, но няма ли начин да се направи някакъв регулатор. Тези обороти се влияе ят от всичко (атмосферно налягане, волтове, вятър, студен/топъл кумин) и какво ли още не.
Поради тази причина не смея да паля Котела дистанционно. Все трябва да се наглежда. И моя котел са го кръстили "Любовницата" :lol:
По темата 20kw или 30kw:Къщата ми е на 2ет по 145квадрата и два бойлер по 120л. Без буфер. Горелката ми е 30kw и работи само сутрин от 6:00 до 9:00 и вечер от 16:00 до 19:30. Работи основно на Р2-16kw и P1-8kw.
Та извода според мен е, че и 20-ка щеше да ми върши работа. Забравих да кажа, че къщата е ново строителство и има добра изолация (8см стиропор и 13см вата на покрива).
andy_forresite - майстор
Какви обороти бе мен. Няма такова нещо. Това няма значение. 100 човека, между които Калин и Трифон, твърдят че отделят време да наблюдават как гори, настройват горенето с копчетата и повече никога не пипат. Нямат шлака, няма нагар, не се чисти цял сезон, комина ако се сетиш, ако се не сетиш не го чистиш. Така минават години без да се пипа повече щото веднъж е настроено. Обороти, волтове, врати, тяга ... глупости.

Сега сериозно. Единствения известен ми начин е с онлайн юпс. За съжаление е скъп. Одеве за 1 час смених настройките 5 пъти. Те могат да си пишат, че това с оборотите са глупости, но всъщност глупостите ги пишат те. Има въздух /обороти/ и количество гориво. Нито едно от двете не е еднакво и гори някак. Понякога добре, друг път не. Абе все едно да зацепваш разпределителния вал на ДВГ като докато наместваш на белези основата на зъбното колело превърта. Все едно ролка като за пистов ремък, ама със зъби за разпр. вал. И ти си нагласяш на белези, оно си се врътка как си иска ...
Специално с Керпи пелети установих отдавна, че с малко въздух вдига горенето нагоре като снежна пряспа, а при много въздух започва да копира релефа на горивната скара от началото и 10 см навътре като 3Д принтер. Много добре го докарва. Чак се удивлявам колко прецизно става. Само дупчиците за обдухването ги няма, ама така е, пълно щастие нема.

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: