Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Маркони, какво да ти каже човека- стандартните неща. Няма да ти обследва конкретен обект, няма да изчислява топлозагуби, няма да смята радиатори...

Направих едно клипче, в което се потвърждава едно твърдение на Анди.
По някое време казвам- вятър вътре, да се разбира- вятър навън. Това също съм го установил като влияние върху консумираната мощност от вентилатора.

https://photos.app.goo.gl/RmzrtH8ypNAfKQEk7

Нека е честита за всички!
OvivO - помощник
Някой реализирал ли е следене на количеството пелети в бункера, че след 3 месеца ползване - се случи веднъж да свършат и се събудихме на студено.
Имам wifi модул, който предава към naturela, но нямам никакъв датчик в бункера.
filmatoplo - майстор
:) Ето човек който тъкмо е научил своята горелка да работи без пелети ,и тя взела че угаснала :lol: :wink:
tihomir123 - специалист
Може ли заради това,че са по нискокалорични пелетите Керпи да не може да направи зададената температура?
Миналата година бях с други пелети от Кнежа и там стигаше до подържане редовно!
Докато това сега е мираж.
Забравих да вметна от тази година има добавено и 40кв.м. подово на 3 кръга с отделна помпена смесителна група.😂👍
чет яну 02, 2020 2:00 pmtihomir123 написа:
Може ли заради това,че са по нискокалорични пелетите Керпи да не може да направи зададената температура?
Забравих да вметна от тази година има добавено и 40кв.м. подово на 3 кръга с отделна помпена смесителна група.😂👍
Колкото и да са по нискокалорични, не е от това.
Сподели, ако обичаш, настройките на трите мощности, както и съвсем накратко новата конфигурация- котел, помпи, трипътни вентили смесителни групи, видът помпи, настройка на помпите (малък кръг, голям кръг)...
Котела Грейко ли е?
tihomir123 - специалист
Прикачен файл:
20191208_214706-800x450.jpg
20191208_214706-800x450.jpg (84.96 KиБ) Видяна 1979 пъти
чет яну 02, 2020 2:31 pmТрифон П.Трифонов написа:
чет яну 02, 2020 2:00 pmtihomir123 написа:
Колкото и да са по нискокалорични, не е от това.
Сподели, ако обичаш, настройките на трите мощности, както и съвсем накратко новата конфигурация- котел, помпи, трипътни вентили смесителни групи, видът помпи, настройка на помпите (малък кръг, голям кръг)...
Котела Грейко ли е?
Котела е Грейко 20 и горелката е 20 на котела нямав трипътен вентил даже и не знам какво представлява за съжаление помпите са 2 бр.Грунфос едноскоростни 1 цол на подовото което е отделно е едната и на останалата система другата
Мощност 1-1,6 сек,45сек,43%вентилатор
Мощност 2-2.4,45,48
Мощност 3-3.8,45,52
шоп - майстор
Вземи я завърти тази помпа. :idea:
чет яну 02, 2020 3:39 pmtihomir123 написа:
На първо време, обърни помпата, да гледа към мен, хем да ѝ вида данните, хем е правилно, че да ти служи дълго.
На трета мощност ти е ок 11 киловата, сякаш с повече въздух, но последното само го предполагам.
Пърен Х ми е как се сработват двете помпи, без хидравличен изравнител.
Изискванията на подовото са значително по големи от към дебит.
Последна промяна от Трифон П.Трифонов на чет яну 02, 2020 4:17 pm, променено общо 1 път.
andy_forresite - майстор
Кнежките бяха по-калорични с около 15%. Керпи иска малко повече обдухване от тях. Също така капацитетът на шнека е по-голям с керпитата. Тоест трябва да намалиш подаването с пелети Керпи на фона на тези от Кнежа.
Подовото е с 4 кръга и помпата трябва да се завърти на 90 градуса така, че винтчето за голяма отвертка да застане хоризонтално (сега е вертикално).
Другото не мога да го разбера. Аз знам че помпата смуче от смесителя и набутва в топлия разпределител. Тук все едно бутам в студения. Знам ли.
tihomir123 - специалист
чет яну 02, 2020 4:14 pmandy_forresite написа:
Кнежките бяха по-калорични с около 15%. Керпи иска малко повече обдухване от тях. Също така капацитетът на шнека е по-голям с керпитата. Тоест трябва да намалиш подаването с пелети Керпи на фона на тези от Кнежа.
Подовото е с 4 кръга и помпата трябва да се завърти на 90 градуса така, че винтчето за голяма отвертка да застане хоризонтално (сега е вертикално).
Другото не мога да го разбера. Аз знам че помпата смуче от смесителя и набутва в топлия разпределител. Тук все едно бутам в студения. Знам ли.
Така изглежда наистина но в случая червените кранчета са на студената вода,а сините на топлата помпата не мога да,я завъртя защото ще излезе от кутията и няма да се затвори вратичката но наистина и двете помпи въртят май цялата система защото като загася горелката и спре помпатахна котела онази за подовото продължавахда върти цялата вода

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: